Tuesday, January 31, 2023
spot_img

Latest Posts

Πώς να τρώτε με 2 δολάρια την ημέρα

Τρέφομαι με 2 δολάρια την ημέρα για ένα μήνα – εδώ είναι οι 9 καλύτερες συμβουλές μου για να το πετύχω.

Εικονίδιο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Ένας φάκελος. Υποδεικνύει τη δυνατότητα αποστολής ενός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εικονίδιο κοινής χρήσης Ένα καμπυλωτό βέλος που δείχνει προς τα δεξιά.
Εικονίδιο Twitter Ένα στυλιζαρισμένο πουλί με ανοιχτό στόμα, που τιτιβίζει.

Εικονίδιο Twitter LinkedIn Η λέξη “in”.

LinkedIn Εικονίδιο Fliboard Ένα στυλιζαρισμένο γράμμα F.

Flipboard Facebook Εικονίδιο Το γράμμα F.

Facebook Εικονίδιο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Ένας φάκελος. Υποδηλώνει τη δυνατότητα αποστολής ενός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εικονίδιο συνδέσμου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Μια εικόνα ενός αλυσιδωτού συνδέσμου. Συμβολίζει τη διεύθυνση url ενός συνδέσμου ιστοτόπου.

Αποδεικνύεται ότι το να τρώτε με 2 δολάρια την ημέρα είναι κάτι παραπάνω από εφικτό.

Το ξέρω γιατί το δοκίμασα τον Ιανουάριο. Εμπνεύστηκα από έναν νεαρό Elon Musk, ο οποίος προκάλεσε τον εαυτό του σε έναν ελάχιστο προϋπολογισμό διατροφής ως έφηβος για να δει αν είχε αυτό που χρειάζεται για να γίνει επιχειρηματίας.

Δεν συνιστώ αυτόν τον κουραστικό τρόπο ζωής, αν μπορείτε να το αποφύγετε (και ούτε ο Musk), αλλά αν αποφασίσετε να πάρετε την “πρόκληση Elon Musk” – ή αν θέλετε να μειώσετε τον μηνιαίο λογαριασμό σας για τα ψώνια – εδώ είναι οι εννέα καλύτερες συμβουλές μου.

1. Το πού ψωνίζετε έχει σημασία.

Τα πολυτελή ή βιολογικά παντοπωλεία αποκλείονται – αυτό είναι προφανές. Έμαθα επίσης να μένω μακριά από ορισμένες, μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας, πέρασα από το Gristedes και το Food Emporium για να κάνω μια μικρή σύγκριση τιμών. Παρόλο που δεν κοίταξα πολλά προϊόντα, φάνηκε να υπάρχει αρκετή απόκλιση τιμών μεταξύ αυτών και του σημείου που πήγαινα: το φημισμένο προσιτό Trader Joe’s. Τα ζυμαρικά, για παράδειγμα, κόστιζαν περίπου 1,60 δολάρια στο Gristedes (σε σύγκριση με τα 1,99 δολάρια στο Trader Joe’s) – και με προϋπολογισμό 2 δολάρια την ημέρα, κάθε σεντ έχει σημασία.

Αν έχετε ένα προσιτό Aldi, η αλυσίδα αυτή τείνει να είναι ακόμη φθηνότερη από το Trader Joe’s. Επίσης, αν τα έκανα όλα από την αρχή, θα έψαχνα για κλεψιές στις τοπικές αγορές, οι οποίες έχω ακούσει ότι έχουν ασυναγώνιστες τιμές.

2. Χρησιμοποιήστε μετρητά.

Όταν πρέπει να τηρήσετε έναν σφιχτό προϋπολογισμό, το να παρατήσετε τις πλαστικές κάρτες σας για μετρητά μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Πρώτον, έχετε μια καλύτερη ιδέα για το πόσα ακριβώς χρήματα ξοδεύετε και πόσα σας απομένουν στον προϋπολογισμό σας. Επιπλέον, υπάρχει κάτι στο να παραδίδεις λογαριασμούς με φυσικό τρόπο – βλέποντας τα χρήματά σου να εξαφανίζονται μπροστά στα μάτια σου – που σε κάνει να τα εκτιμάς περισσότερο.

Στις αρχές Ιανουαρίου, έβαλα στην άκρη ακριβώς 62 δολάρια σε μετρητά. Μετά από κάθε βόλτα στο παντοπωλείο, μετρούσα τους λογαριασμούς μου και εξασφάλιζα ότι βρισκόμουν στον προϋπολογισμό μου (ή κάτω από αυτόν). Η στρατηγική δούλεψε – στο τέλος του μήνα, μου περίσσευε ακόμη και 1,07 δολάριο.

3. Μείνετε στα βασικά.

Μην περιμένετε να ετοιμάσετε πολύπλοκα (ή αλμυρά) γεύματα. Τα ζυμαρικά θα σημαίνουν κυριολεκτικά απλά ζυμαρικά και το πλιγούρι βρώμης θα σημαίνει κυριολεκτικά απλή βρώμη. Αν θέλετε αρκετές θερμίδες για να συντηρηθείτε, τα ενισχυτικά γεύσης μάλλον δεν χωράνε στον προϋπολογισμό, οπότε μπορείτε κάλλιστα να αποδεχτείτε ότι όλα θα είναι σημαντικά άνοστα.

Τούτου λεχθέντος, σπατάλησα για ένα πακέτο βούτυρο αξίας 2,99 δολαρίων. Μια μερίδα βούτυρο (1 κουταλιά της σούπας) κόστισε τελικά μόλις 0,10 δολάρια και το πακέτο κράτησε ολόκληρο το μήνα. Επιπλέον, προσέφερε μερικές θερμίδες παραπάνω στην καθημερινή μου διατροφή.

Αν πρόκειται να βρείτε χώρο στον προϋπολογισμό για ένα ενισχυτικό γεύσης, και μάλλον θα το θελήσετε, επιλέξτε κάτι ευέλικτ ο-όπως το βούτυρο ή το αλάτι- που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά τρόφιμα.

4. Μην διαιρείτε τα δολάριά σας με τις ημέρες.

Εγώ προσέγγισα την πρόκληση με μια συνολική εικόνα, σκεπτόμενη πόσα χρήματα είχα να ξοδέψω για ολόκληρο το μήνα, αντί να τα υπολογίζω μέρα με τη μέρα. Είναι σημαντικό να αγοράζετε για την αξία, πράγμα που συχνά σημαίνει να αγοράζετε χύμα, οπότε μερικές φορές ξόδευα 8 δολάρια στο παντοπωλείο για προμήθειες που θα διαρκούσαν αρκετές ημέρες – άλλες ημέρες, δεν ξόδευα τίποτα.

Φυσικά, αν ακολουθήσετε την προσέγγιση της μεγάλης εικόνας, πρέπει να παρακολουθείτε επιμελώς πόσα ακριβώς ξοδεύετε για να διασφαλίσετε ότι δεν θα ξεμείνετε από χρήματα στην πορεία.

5. Αποδεχτείτε ότι θα τρώτε το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά.

Αγόρασα μόνο εννέα είδη κατά τη διάρκεια της μηνιαίας πρόκλησης, τα οποία έτρωγα επανειλημμένα. Πιθανότατα θα μπορούσα να είχα αλλάξει τα πράγματα λίγο περισσότερο από ό,τι επέλεξα, αλλά το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από βρώμικα φτηνά τρόφιμα που ήθελα να φάω.

Αν και προέβλεψα ότι η μονοτονία του να τρώω τα ίδια πράγματα μέρα με τη μέρα θα με κούραζε, δεν συνέβη ποτέ. Ένας από τους λόγους που δεν κουράστηκα από τα βασικά μου τρόφιμα ήταν επειδή επέτρεπα στον εαυτό μου περιστασιακά το “είδος πολυτελείας”: μια γλυκοπατάτα ή ένα αυγό. Αυτή η στρατηγική όχι μόνο προσέφερε ανακούφιση από τα ζυμαρικά και τη βρώμη, αλλά έβαλε και την πολυτέλεια σε προοπτική – ποτέ δεν είχα εκτιμήσει κάτι τόσο απλό όσο μια ψητή γλυκοπατάτα στον βαθμό που το έκανα τον περασμένο μήνα.

6. Αγοράστε τρόφιμα που δεν θα βαρεθείτε.

Αν πρόκειται να τρώτε τα ίδια πράγματα κάθε μέρα, πρέπει να σας αρέσει αυτό που τρώτε. Το έμαθα αυτό με τον δύσκολο τρόπο κατά τη διάρκεια της πρόκλησης με το κουπόνι φαγητού. Όλοι μου έλεγαν να αγοράσω φασόλια – είναι φτηνά και θρεπτικά – αλλά μισώ τα φασόλια, τόσο πολύ που αρνήθηκα να αγγίξω έστω και μία από τις κονσέρβες που αγόρασα, παρά το γεγονός ότι αντιμετώπιζα πόνους πείνας και κόπωση για το μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας.

Δεν σας συνιστώ να αγοράσετε μπριζόλα φιλέτο για το μήνα – πρέπει ακόμα να είστε έξυπνοι σε ό,τι αγοράζετε – αλλά μην πέσετε στην παγίδα να αγοράσετε μόνο και μόνο για τη φτηνή τιμή.

7. Προγραμματίστε τα γεύματά σας.

Για να πετύχετε έναν σφιχτό προϋπολογισμό τροφίμων, δεν αρκεί το “να το σκέφτεστε” – χρειάζεστε ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Πρέπει να υπολογίσετε ποια τρόφιμα θα χωρέσουν στον προϋπολογισμό σας και πώς μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να ενσωματώσετε επαρκή ποσότητα πρωτεϊνών και θρεπτικών συστατικών στη διατροφή σας.

Αυτό που με βοήθησε ήταν ο υπολογισμός της τιμής ανά μερίδα των βασικών μου τροφίμων – αυτό μου έδωσε μια καλή ιδέα για το τι θα μπορούσα να συσκευάσω σε μια τυπική “ημέρα των 2 δολαρίων”, η οποία ήταν περισσότερο φαγητό από ό, τι θα μπορούσα να φανταστώ.

Επίσης, συνήθισα να μεριδοποιώ τα αγαθά μου για να διασφαλίσω ότι δεν θα εξαντλούσα το φαγητό μου πολύ γρήγορα. Είναι εύκολο να τρώει κανείς υπερβολικά, ειδικά όταν νιώθει πεινασμένος, οπότε μέτρησα τα κατάλληλα μεγέθη μερίδων και μοίρασα τις προμήθειές μου σε ατομικές σακούλες.

8. Μείνετε μακριά από τα εστιατόρια.

Όπως και τα βιολογικά παντοπωλεία, τα εστιατόρια αποκλείονται εντελώς. Ακόμα και η πίτσα του δολαρίου – το φθηνότερο “γεύμα” που γνωρίζω στη Νέα Υόρκη – θα εξαφάνιζε τον μισό ημερήσιο προϋπολογισμό μου.

Επίσης, κρατήστε μια υγιή απόσταση ανάμεσα στον εαυτό σας και τα φαρμακεία. Ένα βιταμινούχο νερό αξίας 2 δολαρίων ή ένα σνακ αξίας 1 δολαρίου θα σας στείλει εύκολα πάνω από τον προϋπολογισμό σας.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss