Wednesday, February 1, 2023
spot_img

Latest Posts

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να παρατηρήσετε την απώλεια βάρους;

Η απώλεια βάρους εμφανίζεται γρηγορότερα από ό, τι νομίζετε

Είναι φυσικό τη στιγμή που μπαίνετε σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους να θέλετε να δείτε αποτελέσματα αμέσως. Αν προχωράτε στην απώλεια βάρους με λογικό τρόπ ο-εννοώντας ότι χρησιμοποιείτε μια βιώσιμη προσέγγιση και όχι μια δίαιτα της μόδας που είναι πολύ χαμηλή σε θερμίδες και θρεπτικά συστατικά- πιθανότατα θα παρατηρήσετε κάποια απώλεια βάρους αρκετά γρήγορα. Στην αρχή, μπορεί απλώς να αισθάνεστε ελαφρύτεροι ή λιγότερο φουσκωμένοι. Στη συνέχεια, θα αρχίσετε να παρατηρείτε όλο και περισσότερα σημεία που χάνετε βάρος. Τούτου λεχθέντος, μπορεί να πάρει λίγο χρόνο σε άλλους ανθρώπους για να το καταλάβουν.

Ακόμα κι αν νιώθετε ότι σας παίρνει λίγο χρόνο, θα πρέπει να δείτε κάποιες αξιοσημείωτες καθοριστικές στιγμές κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας για την απώλεια βάρους, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε κινητοποιημένοι προς την επίτευξη των στόχων σας. Εδώ είναι τι πρέπει να έχετε κατά νου όταν πρόκειται για το τι θα παρατηρήσετε:

Να περιμένετε να χάσετε 1 έως 2 κιλά την εβδομάδα

“Ως γενικός κανόνας, η υγιής απώλεια βάρους κυμαίνεται από 1 έως δύο κιλά την εβδομάδα. Με αυτόν τον ρυθμό, οι άνδρες θα μπορούσαν να χάσουν από τέσσερα έως οκτώ κιλά σε ένα μήνα και από οκτώ έως 16 κιλά σε δύο μήνες”, λέει η Ilyse Schapiro MS, RD, CDN.

Μην χάσετε αποκλειστικό περιεχόμενο. Εγγραφείτε τώρα!
Υγεία των ανδρών

“Ένα κιλό σωματικού βάρους ισοδυναμεί με 3.500 θερμίδες. Έτσι, προκειμένου να χάσουν ένα με δύο κιλά κάθε εβδομάδα, οι άνδρες θα πρέπει να στοχεύουν στη μείωση της ημερήσιας θερμιδικής πρόσληψης κατά 500 θερμίδες”, λέει η ίδια. Αν χάνετε περισσότερο βάρος από αυτό, μπορεί να μην καλύπτετε τις θερμιδικές και διατροφικές σας ανάγκες και να μην προετοιμάζετε τον εαυτό σας για μακροπρόθεσμη επιτυχία.

Αν μειώσετε τους υδατάνθρακες, συχνά χάνετε βάρος νερού και μπορεί να νιώσετε πιο αδύνατοι γρήγορα (αν και μόλις προσθέσετε ξανά τους υδατάνθρακες, παίρνετε πίσω το νερό, αλλά μέχρι τότε μπορεί να έχετε χάσει και πραγματικό σωματικό βάρος).

Σχετική ιστορία

Εμπιστευτείτε αυτό που σας λένε τα ρούχα σας

Μερικές φορές, θα παρατηρήσετε πρώτα την απώλεια βάρους στο πώς σας ταιριάζουν τα ρούχα σας. Τα πιο χαλαρά ρούχα υποδεικνύουν απώλεια βάρους, μερικές φορές πριν από τη ζυγαριά. “Να είστε προσεκτικοί με τη ζυγαριά ως μοναδικό δείκτη για τις αλλαγές στο βάρος, καθώς πολλοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν αυτόν τον αριθμό”, λέει η Schapiro.

Το ισοζύγιο νατρίου και νερού, η διατροφή και οι συνήθειες σωματικής δραστηριότητας, η διάρκεια του ύπνου, η θερμοκρασία του σώματος και η ώρα της ημέρας είναι πράγματα που μπορούν να αλλάξουν την ένδειξη της ζυγαριάς.

Σχετική ιστορία

Δεν υπάρχει τυποποιημένο μέρος που θα χάσετε βάρος πρώτα

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία έρευνα που να εντοπίζει πού χάνουν οι άνδρες το πρώτο βάρος – οι προσπάθειες απώλειας βάρους και η επιτυχία είναι διαφορετικές για τον καθένα. “Κάποιοι από τους ασθενείς μου χάνουν βάρος πρώτα στο πρόσωπό τους, κάποιοι στην κοιλιά τους και κάποιοι σε άλλες περιοχές”, λέει η Kristin Kirkpatrick, MS, RDN.

Ένας τρόπος για να παρακολουθείτε το γεγονός ότι χάνετε είναι να μετράτε την περίμετρο της μέσης και να την παρακολουθείτε με την πάροδο του χρόνου. Μπόνους: Αυτή η μέτρηση είναι επίσης ένας καλός δείκτης υγείας (για καλή υγεία, η περίμετρος της μέσης των ανδρών πρέπει να είναι μικρότερη από 40 ίντσες).

Μην αφήνετε το Zoom να σας κάνει να αισθάνεστε λιγότερο επιτυχημένοι

Δεδομένου ότι σήμερα υπάρχουν πιθανότατα περισσότερες αλληλεπιδράσεις Zoom από ό,τι φυσικές συναντήσεις, μπορεί να είναι δύσκολο για τους άλλους να παρατηρήσουν την πρόοδό σας στην απώλεια βάρους στην αρχή, αν δεν είστε κάποιος που χάνει βάρος στο πρόσωπο και το λαιμό του αμέσως.

“Αν σας λείπουν τα θετικά σχόλια από τους άλλους, μην το αφήσετε να μπει εμπόδιο στην πρόοδό σας. Αντί να εστιάζετε στην εξωτερική επικύρωση, γιορτάστε την επιτυχία σας και να ξέρετε ότι η προσωπική σας αναγνώριση αξίζει περισσότερο από χίλια κομπλιμέντα από άλλους”, λέει ο Kirkpatrick.

Οι άνδρες μπορεί να βιώνουν αλλαγές στο βάρος σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα και για διαφορετικούς λόγους. Δεν υπάρχει καθορισμένο χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να παρατηρήσετε απώλεια βάρους. Μερικές φορές είναι πιο σημαντικό να παρακολουθείτε πόσο συνεπείς είστε με τις προσπάθειές σα ς-πάντα υπάρχει κάτι να γιορτάσετε εκεί- από το να παρακολουθείτε τι λέει η ζυγαριά, η οποία μπορεί να σας απογοητεύσει και να μην σχετίζεται απόλυτα με τις προσπάθειές σας.

Σταματήστε να ανησυχείτε για το πόσος χρόνος χρειάζεται για να παρατηρήσετε την απώλεια βάρους και επικεντρωθείτε στη διαδικασία της. Το βάρος θα φύγει, χωρίς το άγχος να εύχεστε να γινόταν πιο γρήγορα.

Η Isadora Baum είναι ανεξάρτητη συγγραφέας, πιστοποιημένη προπονήτρια υγείας και συγγραφέας του .css-ciejky

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss