Tuesday, January 31, 2023
spot_img

Latest Posts

Μπορεί η υπνοθεραπεία για την απώλεια βάρους να λειτουργήσει πραγματικά;

Αν σκέφτεστε την υπνοθεραπεία για την απώλεια βάρους, διαβάστε αυτό πρώτα

Ξεχάστε ό,τι έχετε ακούσει για απαλά ταλαντευόμενες χάντρες ή αιχμηρά κλικ, η υπνοθεραπεία για την απώλεια βάρους είναι πιο mainstream (και λιγότερο David Blaine) από ό,τι νομίζετε. Μια συμπληρωματική θεραπεία – που σημαίνει ότι λειτουργεί παράλληλα με τις συμβατικές πρακτικές – η υπνοθεραπεία για την απώλεια βάρους μπορεί να αποδειχθεί η μέθοδος που θα βοηθήσει τους ανθρώπους να ξεκολλήσουν όταν πρόκειται για τις υγιείς προσπάθειες απώλειας βάρους τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που χρησιμοποιείται από διασημότητες, σκεφτείτε την Adele, την Jen An και τη Nigella Lawson, η υπνοθεραπεία για την απώλεια βάρους λειτουργεί με την “επανασύνδεση” των περιοριστικών σκέψεων και συναισθημάτων που κρατούν τους ανθρώπους να χάνουν και να παίρνουν βάρος τακτικά – ή αλλιώς δίαιτα συντριβής. Ακολουθούν όσα πρέπει να γνωρίζετε για την προσέγγιση απώλειας βάρους, απευθείας από τους ειδικούς.

Τι είναι η υπνοθεραπεία για την απώλεια βάρους;

Εάν προσπαθείτε να χάσετε καλά βάρος αλλά δυσκολεύεστε, η υπνοθεραπεία για απώλεια βάρους μπορεί να έχει εμφανιστεί ως επιλογή. Σήμερα, ας ξεκινήσουμε με τα βασικά: Τι είναι και πότε πρέπει να χρησιμοποιείται;

Η υπνοθεραπεία για απώλεια βάρους είναι η εφαρμογή της υπνοθεραπείας: μια θεραπεία που μελετά την ύπνωση της καθημερινής σας εμπειρίας για να σας βοηθήσει να ξαναγράψετε ανεπιθύμητες σκέψεις, συμπεριφορές και συναισθήματα”, εξηγεί η Jessica Boston, γνωσιακή υπνοθεραπεύτρια και προπονήτρια μετασχηματιστικής ζωής.

Με απλά λόγια, η υπνοθεραπεία για την απώλεια βάρους είναι η διαδικασία ύπνωσης ενός ασθενούς σε μια βαθιά χαλαρή κατάσταση. Εδώ, ο θεραπευτής θα χρησιμοποιήσει διάφορες τεχνικές και μεθόδους για να αλλάξει τα μοτίβα σκέψης και να επιφέρει αλλαγές στη συμπεριφορά.

‘Η υπνοθεραπεία για απώλεια βάρους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σας βοηθήσει να καταλάβετε γιατί δυσκολεύεστε να διατηρήσετε ή να φτάσετε σε ένα βάρος με το οποίο είστε ευχαριστημένοι, ή να σας βοηθήσει στους λόγους για τους οποίους μπορεί να σαμποτάρετε την επίτευξη οποιασδήποτε επιτυχίας’, λέει. ‘Η υπνοθεραπεία είναι τελικά ένα εργαλείο που ενεργοποιεί τη φαντασία και χρησιμοποιεί τον τρόπο που σκέφτεστε για να βελτιώσετε τη ζωή σας’.

Ποιος δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει την ύπνωση για την απώλεια βάρους;

Η υπνοθεραπεία για την απώλεια βάρους δεν είναι απολύτως κατάλληλη για όλους. Εδώ είναι ποιοι πρέπει να αφήσουν την πρακτική αυτή σε μεγάλη απόσταση:

“Η υπνοθεραπεία δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται σε άτομα με ιστορικό ψύχωσης ή κάποιων ιδιαίτερων διαταραχών της προσωπικότητας. Ορισμένες σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος, μπορεί επίσης να μην είναι κατάλληλες για αυτό το είδος θεραπείας. Πάντα να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας πριν εξετάσετε αυτό το είδος θεραπείας για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα επιδεινώσει κάποια από τις προϋπάρχουσες ψυχικές ή ιατρικές σας καταστάσεις”, λέει ο Δρ Μανσούρι. Εάν έχετε ιστορικό διατροφικών διαταραχών, η υπνοθεραπεία για απώλεια βάρους επίσης δεν συνιστάται.

Η φροντίδα του εαυτού σας είναι ζωτικής σημασίας. Και αυτό αναφέρεται σε πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένης της σωματικής και ψυχικής σας υγείας.

Είναι η ύπνωση ασφαλής για την απώλεια βάρους;

Η ασφάλεια είναι το όνομα του παιχνιδιού στο WH. Θέλουμε να σας δώσουμε τη δυνατότητα να λαμβάνετε ασφαλείς, βιώσιμες αποφάσεις για να υποστηρίξετε τους υγιείς στόχους σας – είτε αυτός είναι ένας ασφαλής τρόπος για να χάσετε σωματικό λίπος είτε πώς να χτίσετε μυς. Ενώ η απόλυτη ετυμηγορία σχετικά με την υπνοθεραπεία για την απώλεια βάρους είναι έξω (λόγω έλλειψης έρευνας), η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι ελαφρώς πιο διαφοροποιημένη.

‘Δεν υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα δεδομένα για να αξιολογήσουμε την ασφάλεια της υπνοθεραπείας για την απώλεια βάρους όσον αφορά τη θνησιμότητα, τη νοσηρότητα ή την ποιότητα ζωής, λέει η Dr Ana Mansouri, GP και αισθητικός γιατρός στο Kat & Co. ‘Έχοντας πει αυτό, εφόσον συμβουλεύεστε τον GP σας και δίνετε προσοχή στις συμβουλές γύρω από το ποιοι πρέπει να την αποφεύγουν, δεν έχουν αναφερθεί σημαντικές ανησυχίες για την ασφάλεια. Έτσι, είναι λογικό να θεωρούμε την υπνοθεραπεία ασφαλή για την πλειονότητα των ασθενών’.

Ο Δρ Mansouri προτείνει να βρείτε έναν ιατρικά καταρτισμένο θεραπευτή ή κλινικό ψυχολόγο για επιπλέον διαβεβαίωση ασφάλειας.

Λειτουργεί η υπνοθεραπεία για την απώλεια βάρους;

‘Η χρήση της υπνοθεραπείας για την απώλεια βάρους είναι πιο επιτυχής παράλληλα με ένα πρόγραμμα διατροφής και άσκησης’, λέει η βραβευμένη υπνοθεραπεύτρια Fiona Lamb. ‘Από μόνη της μπορεί να θεωρηθεί ως το βασικό κίνητρο για να ξεκινήσετε στο σωστό δρόμο για την απώλεια βάρους’.

Εντάξει, αλλά πώς λειτουργεί σε συνδυασμό με την καλή διατροφή και την τακτική προπόνηση;

‘Ενεργοποιεί την επιθυμία να αναμορφώσετε τη σχέση σας με το φαγητό’, εξηγεί η Lamb και συνεχίζει περιγράφοντας μερικούς διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να έχει αντίκτυπο: ‘Λειτουργεί ως άμεση ανακούφιση από το στρες, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να αποκαλύψετε την ιστορία σας με το φαγητό. Βοηθά να σπάσετε τις προσκολλήσεις που έχετε διαμορφώσει με το φαγητό από τη γέννησή σας. Σπάει τον “έλεγχο” που δημιουργούν οι άνθρωποι με το φαγητό, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει σε διαταραγμένη διατροφή”.

Σχετικές ιστορίες

Πώς να χάσετε σωματικό λίπος με υγιεινό, βιώσιμο τρόπο

Οι καλύτερες δίαιτες για να χάσετε βάρος | 22 σχέδια αναλύθηκαν

Πώς να χάσετε το λίπος της κοιλιάς με ασφάλεια & βιωσιμότητα

“Είναι μια πιο ολιστική προσέγγιση. Αφορά τη σχέση που έχετε με τον εαυτό σας και μπορεί να βοηθήσει να σπάσει το ταμπού ότι πρέπει να είναι αγώνας και πάλη. Είναι η αναμόρφωση του μοτίβου σκέψης σας, όπου πιστεύετε ότι είναι “δύσκολο” να χάσετε βάρος και “δύσκολο” να τρώτε υγιεινά.

Ο James Davies, ιδρυτής του Thirty Eight Degree retreats, PT, σύμβουλος διατροφής και επαγγελματίας του NLP, λέει ότι το να βρείτε το “γιατί” σας, όπως ο λόγος για τον οποίο εξετάζετε την υπνοθεραπεία για την απώλεια βάρους, θα σας βοηθήσει να εγγυηθείτε την επιτυχία.

Το να ξεκαθαρίσετε και να συγκεκριμενοποιήσετε τους συναισθηματικούς λόγους για τους οποίους θέλετε να πετύχετε τον στόχο σας, θα σας βοηθήσει να γίνετε πιο ξεκάθαροι, πιο συγκεντρωμένοι και να παραμείνετε κινητοποιημένοι”, λέει.

‘Για παράδειγμα, μπορεί να πείτε ότι θέλετε να χάσετε βάρος για να δείχνετε καλύτερα ή να αισθάνεστε πιο άνετα. Για τους περισσότερους ανθρώπους, με την πάροδο του χρόνου, αυτό δεν είναι αρκετά ισχυρό κίνητρο. Γιατί θέλετε να δείχνετε και να αισθάνεστε καλύτερα; Ίσως η αυτοπεποίθησή σας είναι χαμηλή. Αυτό επηρεάζει τη δουλειά σας; Τις σχέσεις και την οικειότητα σας; Θέλετε να είστε ένα καλό πρότυπο για τα παιδιά σας; Θέλετε να ζήσετε περιπέτειες όταν συνταξιοδοτηθείτε, οι οποίες συνεπάγονται καλή υγεία; Μπορείτε να δείτε ότι όσο πιο βαθιά προχωράτε, τόσο περισσότερο συνδέεστε με το βασικό γιατί πίσω από τον στόχο’.

Πόσο κοστίζει η ύπνωση για την απώλεια βάρους;

‘Η τιμή ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με την εμπειρία και τα προσόντα του θεραπευτή’, εξηγεί η Mansouri. ‘Το κόστος κυμαίνεται συνήθως από 50 έως 150 λίρες ανά συνεδρία, αλλά το συνολικό κόστος μπορεί επίσης να ποικίλλει λόγω του ότι συχνά απαιτείται μια σειρά συνεδριών’.

Είναι η υπνοθεραπεία για την απώλεια βάρους διαθέσιμη στο NHS;

Συνήθως, όχι. Αυτό συμβαίνει επειδή κατατάσσεται ως “συμπληρωματική θεραπεία” – μια θεραπεία που χρησιμοποιείται παράλληλα με πιο συμβατικές πρακτικές.

Λέγοντας αυτό, ο Dr Mansouri προτείνει να μιλήσετε με το τοπικό σας ιατρείο, καθώς σε ορισμένες περιοχές μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα.

‘Καθώς δεν υπάρχει νομοθεσία σχετικά με τις απαιτήσεις προσόντων και εκπαίδευσης για τους υπνοθεραπευτές στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα πρότεινα να κάνετε ενδελεχή έρευνα πριν επιλέξετε τον θεραπευτή σας για να διασφαλίσετε ότι θα λάβετε την καλύτερη και ασφαλέστερη δυνατή φροντίδα’, λέει. ‘Η επιλογή ενός ιατρού, όπως ψυχολόγου ή συμβούλου, ο οποίος είναι εγγεγραμμένος σε ρυθμιστικό οργανισμό διαπιστευμένο από την PSA (Αρχή Επαγγελματικών Προτύπων) θα εξασφαλίσει υψηλότερο επίπεδο προσόντων’.

‘Δοκίμασα την υπνοθεραπεία για την απώλεια βάρους και θεράπευσα τη σχέση μου με το φαγητό’

Η Τζέσικα Μπόστον, που είναι πλέον η ίδια γνωσιακή υπνοθεραπεύτρια, αποδίδει στην υπνοθεραπεία για απώλεια βάρους την τεχνική που θεράπευσε τη σχέση της με το φαγητό και το σώμα της. Εδώ, διηγείται την ιστορία της.

Για το μεγαλύτερο μέρος της νεαρής μου ζωής είχα μια καταστροφική σχέση με το σώμα μου, λόγω των δίαιτων και του ότι μεγάλωσα γύρω από ανθρώπους που είχαν μια προσέγγιση του φαγητού και της άσκησης που αφορούσε τα πάντα ή τίποτα.

Στα τέλη της δεκαετίας των 20 συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να ξαναμάθω πώς να τρώω μέσα από την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο είχα φτάσει να χρησιμοποιώ το φαγητό ως έναν τρόπο να κακοποιώ τον εαυτό μου και το σώμα μου και να μένω μικρή και αθέατη από τον κόσμο. Το φαγητό ταυτόχρονα με κρατούσε ασφαλή από το κακό – με τη μορφή ανεπιθύμητης προσοχής, με ηρεμούσε – ως κέρασμα για όταν είχα μια δύσκολη μέρα και με τιμωρούσε – επειδή δεν ήμουν εκεί που ήθελα να είμαι στη ζωή.

Δουλεύοντας μέσα από αυτά τα ζητήματα χρησιμοποιώντας τεχνικές υπνοθεραπείας, έμαθα να αγαπώ και να εκτιμώ το σώμα μου και έχασα 20 κιλά – μερικά κιλά από τα οποία επανήλθαν σε εγκλεισμό, αλλά αυτό δεν έχει σημασία για μένα. Έμαθα πώς να τρώω για το σώμα μου και να κατανοώ τα συναισθήματά μου αντί να ενδίδω σε κάθε ένα από αυτά και έμαθα πώς να παρακάμπτω τις παρορμήσεις της στιγμής και τους πόθους.

Κόψτε τον θόρυβο και λάβετε πρακτικές, εξειδικευμένες συμβουλές, προπονήσεις στο σπίτι, εύκολη διατροφή και πολλά άλλα απευθείας στα εισερχόμενά σας. Εγγραφείτε στο NEWSLETTER ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΥΓΕΙΑ

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss