Tuesday, January 31, 2023
spot_img

Latest Posts

Τι να γράψετε σε μια γαμήλια κάρτα

40 ιδέες για να γράψετε σε μια κάρτα γάμου

Πάρτε τα χαρτιά και τα γραμματόσημά σας – κάποιος παντρεύεται!

Ενημερώθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2022
Σε αυτό το άρθρο
Σε αυτό το άρθρο

Η εθιμοτυπία του γάμου στον Νότο δεν είναι κάτι που πρέπει να πειράξετε. Ξεκινάει από τη στιγμή που λέμε “Ναι” και τελειώνει πολύ μετά το “δέχομαι”. Και στοιχηματίστε ότι δεν μας ξεφεύγει τίποτα, για να μην το πάρουν είδηση όσοι γνωρίζουν το Ινστιτούτο Emily Post.

Για να είμαστε δίκαιοι, η εθιμοτυπία του γάμου δεν είναι μόνο μονόπλευρη. Σίγουρα, οι νύφες έχουν το δικό τους συντριπτικό σύνολο κανόνων που πρέπει να ακολουθήσουν, όπως πότε να στέλνουν ευχαριστήρια σημειώματα και πόσο να δίνουν φιλοδώρημα στους προμηθευτές γάμου. Αλλά και οι καλεσμένοι είναι επίσης γεμάτοι με ανησυχίες για το γάμο. Ξυπνάμε τα βράδια με κρύο ιδρώτα, σκεπτόμενοι “Έστειλα εγκαίρως το RSVP;” ή “Μα τι θα γίνει αν κάποιος άλλος δώσει τα μαχαίρια για τις μπριζόλες;”.

Και όταν πρόκειται για κάτι ακόμη και τόσο απλό όσο η αποστολή μιας γαμήλιας κάρτας (η οποία, για να είμαστε σαφείς, είναι καλύτερο να αποστέλλεται πριν από το γάμο, όπως και τα δώρα), ακόμη και το περιεχόμενο λαμβάνεται αρκετά σοβαρά υπόψη. Για παράδειγμα, κάποτε ήταν ταμπού να πεις ή να γράψεις “Συγχαρητήρια” στη νύφη. Αυτό συνέβαινε επειδή υπονοούσε ότι ήταν τυχερή που είχε βρει σύζυγο καθόλου. Αλλά είναι απολύτως εντάξει να το πείτε στον γαμπρό. Χμφ. (Αλλά αυτός είναι ο τυχερός, αστειευόμαστε).

Παρόλο που ο “κανόνας των συγχαρητηρίων” θεωρείται όλο και περισσότερο ξεπερασμένος, ένα πράγμα θα ισχύει πάντα: Στο Νότο, το να γράψετε ένα γρήγορο “Συγχαρητήρια!” μέσω κειμένου δεν αρκεί ποτέ- η ανάρτηση ευχών στο Facebook δεν αρκεί ποτέ. Και έτσι ακριβώς μας αρέσει. Πάντα θα υπάρχει θέση για ένα χειρόγραφο σημείωμα στο Νότο, ειδικά όταν κάποιος παντρεύεται.

Είτε είστε συγγενείς, στενοί φίλοι ή μακρινοί γνωστοί με τη νύφη ή τον γαμπρό, πρέπει να στείλετε μια κάρτα γάμου. Τελεία και παύλα. (Και ανεξάρτητα από το αν θα παρευρεθείτε ή όχι στο γάμο, επίσης.) Αν δεν είστε σίγουροι για το τι είναι κατάλληλο, απλά να ξέρετε ότι είναι σε μεγάλο βαθμό στη διακριτική σας ευχέρεια. Εδώ όμως θα βρείτε 40 ιδέε ς-επίσημες, περιστασιακές, ακόμα και βιβλικές- για να ξεκινήσετε το τι να γράψετε σε μια γαμήλια κάρτα.

Φάκελος ή επιστολή, δώρο, χάρτινη κάρτα και τριαντάφυλλα. Έννοια του χαιρετισμού.

Επίσημες γαμήλιες ευχές

Αν πρόκειται να πάτε στο γάμο ενός ζευγαριού με το οποίο δεν είστε πολύ κοντά (για παράδειγμα, ένας χαμένος φίλος από το σχολείο ή ένας μακρινός ξάδελφος), το επίσημο μπορεί να ταιριάζει στην περίσταση. Απλό και προσεγμένο, αυτό το είδος μηνύματος δεν μοιάζει πάντα τόσο εξατομικευμένο όσο άλλα – αλλά επικοινωνεί τις ευχές σας για το κοινό μέλλον του ζευγαριού. Για να το βοηθήσετε να διαβαστεί πιο οικεία για κάποιον με τον οποίο είστε κοντά, εμπλουτίστε το με προσωπικές λεπτομέρειες. Ποτέ δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με ένα κλασικό, επίσημο σημείωμα.

 1. “Είθε τα χρόνια που έρχονται να είναι γεμάτα αγάπη και χαρά”.
 2. “Είθε η αγάπη σας να γίνεται όλο και πιο δυνατή κάθε χρόνο που περνάει”.
 3. “Σας ευχαριστούμε που μας αφήσατε να μοιραστούμε την ξεχωριστή σας μέρα. Σας ευχόμαστε όλη την ευτυχία του κόσμου”.
 4. “Σε μια ζωή γεμάτη ευτυχία και αγάπη.”
 5. “Σας ευχόμαστε να είστε καλά καθώς ξεκινάτε το επόμενο κεφάλαιο της ζωής σας. Στην υγειά σας!”
 6. “Είθε η σημερινή μέρα να σηματοδοτήσει την αρχή της υπόλοιπης ζωής σας, γεμάτη αγάπη και συντροφικότητα.”
 7. “Σε μια μακρά, ευτυχισμένη ζωή με αυτόν που αγαπάς. Σας εύχομαι τα καλύτερα.”
 8. “Σας εύχομαι ευτυχία, αγάπη και χαρά την ημέρα του γάμου σας.”
 9. “Σήμερα είναι η αρχή του επόμενου κεφαλαίου σας. Στην υγειά σας!”
 10. “Είναι χαρά μας να γιορτάζουμε την αγάπη σας.”

southern-wedding-preppy-bridal-party.jpg

Casual γαμήλιες ευχές

Αν παρευρίσκεστε στο γάμο ενός στενού φίλου ή μέλους της οικογένειας, οι επίσημες μπορεί να μην αισθάνονται εντελώς γνήσιες. Να είστε αληθινοί στον εαυτό σας και στη σχέση σας με το ζευγάρι. Αυτός ο τύπος γαμήλιου μηνύματος μπορεί να είναι πιο προσωπικός και είναι καλύτερο να κολλήσει σε μια συγκεκριμένη λεπτομέρεια ή ανάμνηση του ζευγαριού που γνωρίζετε.

Όταν φέρνετε ένα μικρό δώρο σε μια από τις προγαμιαίες εκδηλώσεις, όπως το πάρτι αρραβώνων ή το νυφικό ντους, ένα απλό σημείωμα αρκεί, ανεξάρτητα από τον παραλήπτη. Ενώ το να λέτε “συγχαρητήρια” θεωρούνταν κάποτε αγένεια, λειτουργεί απόλυτα καλά για αυτές τις περιστάσεις.

 1. “Στην υγειά ενός μακροχρόνιου και ευτυχισμένου γάμου!”
 2. “Σας εύχομαι όλη την αγάπη και την ευτυχία!”
 3. “Είμαστε τόσο χαρούμενοι για εσάς!”
 4. “Βλέπω μια ζωή γεμάτη διασκέδαση στο μέλλον σας. Συγχαρητήρια!”
 5. “Είναι μεγάλη τιμή να περνάμε αυτή την ευτυχισμένη περίσταση μαζί σας και με την οικογένειά σας.”
 6. “Σας εύχομαι τα καλύτερα σήμερα και μετά.”
 7. “Ξεκινήστε το επόμενο κεφάλαιο με στυλ – με αυτό το μικρό δώρο!” (Συνημμένο σε ένα δώρο.)
 8. “Καλές ευχές!”
 9. “Σήμερα είναι μόνο η αρχή της διασκέδασης! Ανυπομονούμε να γιορτάσουμε αυτή την εποχή μαζί σας”.
 10. “Συγχαρητήρια!” (Υποσχέσου ότι είναι κατάλληλο.)

southern-wedding-church-ceremony.jpg

Γαμήλιες ευχές βασισμένες σε στίχους της Βίβλου

Αν γνωρίζετε ότι το ζευγάρι που παντρεύεται είναι χριστιανικής πίστης, τίποτα δεν ταιριάζει περισσότερο από ένα μήνυμα εμπνευσμένο από τη Βίβλο. Πόσο ουσιαστικό είναι να ξεκινάτε έναν γάμο νιώθοντας ευλογημένοι από τους γύρω σας. Για ένα ζευγάρι και μια τελετή με βάση την πίστη, αυτό το είδος γαμήλιου σημειώματος όχι μόνο μοιάζει κατάλληλο αλλά και άκρως προσωπικό.

 1. “Και τώρα μένουν αυτά τα τρία: η πίστη, η ελπίδα και η αγάπη. Αλλά το μεγαλύτερο από αυτά είναι η αγάπη”. -1 Κορινθίους 13:13
 2. “Κανείς δεν έχει δει ποτέ τον Θεό- αλλά αν αγαπάμε ο ένας τον άλλον, ο Θεός ζει μέσα μας και η αγάπη του ολοκληρώνεται μέσα μας”. -1 Ιωάννης 4:12
 3. “Να είστε ευγενικοί μεταξύ σας, με τρυφερή καρδιά, συγχωρώντας ο ένας τον άλλον, όπως ο Θεός μέσω του Χριστού σας συγχώρησε”. -Εφεσίους 4:32
 4. “Επομένως, ό,τι ο Θεός ένωσε μεταξύ του, ας μην το χωρίσει κανείς”. -Μάρκος 10:9
 5. “Η αγάπη είναι υπομονετική, η αγάπη είναι ευγενική. Δεν ζηλεύει, δεν καυχιέται, δεν είναι υπερήφανη. Δεν ατιμάζει τους άλλους, δεν είναι εγωκεντρική, δεν θυμώνει εύκολα, δεν κρατάει αρχείο για τα λάθη”. -1 Κορινθίους 13:4-5
 6. “Βρήκα αυτόν που αγαπάει η ψυχή μου”. -Το τραγούδι του Σολωμάν 3:4
 7. “Να είστε αφοσιωμένοι ο ένας στον άλλον με αγάπη. Να τιμάτε ο ένας τον άλλον πάνω από τον εαυτό σας”. -Ρωμαίους 12:10
 8. “Η αγάπη και η πίστη ας μην σας εγκαταλείψουν ποτέ- δέστε τα γύρω από το λαιμό σας, γράψτε τα στην πλάκα της καρδιάς σας”. -Παροιμίες 3:3
 9. “Να υπηρετείτε ο ένας τον άλλον με αγάπη”. -Γαλάτας 5:13
 10. “Όλα όσα κάνετε να γίνονται με αγάπη”. -1 Κορινθίους 16:14

Οικογένεια που γιορτάζει στη γαμήλια δεξίωση

Γαμήλιες ευχές για να καλωσορίσετε ένα νέο μέλος της οικογένειας

Επειδή δεν θα λέγατε απαραίτητα το ίδιο πράγμα στην αγαπημένη σας μελλοντική κουνιάδα που θα λέγατε σε μια φίλη που έχετε να δείτε πέντε χρόνια, σωστά; Στο Νότο, η οικογένεια είναι το παν. Αυτός ο τύπος μηνύματος είναι ο τέλειος τρόπος για να ξεκινήσετε τη συγγραφή μιας γαμήλιας κάρτας για ένα νέο μέλος της οικογένειας – και είναι καλύτερο να ακολουθείται από κάτι εξατομικευμένο.

 1. “Είμαι τόσο ευλογημένος που απέκτησα άλλη μια αδελφή/ξαδέλφη/θεία .”
 2. “Σας ευχαριστούμε που μας αφήσατε να μοιραστούμε τη γιορτή. Καλώς ήρθατε στην οικογένεια!”
 3. “Είμαστε τόσο ευτυχείς που [όνομα] βρήκε “τον Ένα” και ότι αυτός είσαι εσύ!”
 4. “Σήμερα προσθέτουμε άλλο ένα μέλος της οικογένειας στο δέντρο και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευτυχισμένοι”.
 5. “Στέλνουμε πάντα αγάπη και αγκαλιές, από τη νέα σου οικογένεια στο [μέρος]. “
 6. “Σας εύχομαι όλη την ευτυχία και την αγάπη. Στην υγειά σας!”
 7. “Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευτυχισμένοι που σας αποκαλούμε οικογένεια. Σας ευχαριστούμε που μας επιτρέψατε να συμμετάσχουμε στη Μεγάλη Μέρα.”
 8. “Η οικογένειά μας απέκτησε έναν καταπληκτικό άνδρα/καθηγήτρια . Είμαστε τυχεροί!”
 9. “Συγχαρητήρια και καλώς ήρθατε στην οικογένεια!”
 10. “Νιώσατε σαν μέλος της οικογένειας από την αρχή. Είμαστε τόσο χαρούμενοι που είναι πλέον επίσημο!”

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss