Wednesday, February 1, 2023
spot_img

Latest Posts

Πώς να φτιάξετε ένα γαμήλιο μπουκέτο

DIY γαμήλια ανθοδέσμη: Τι θα χρειαστείτε και πώς να φτιάξετε το δικό σας όμορφο

Η Molly Allen είναι πρώην ιδιοκτήτρια αρτοποιείου με εμπειρία στις γαμήλιες παραγγελίες, καθώς και πρώην διοργανώτρια εκδηλώσεων. Τώρα είναι ανεξάρτητη συγγραφέας που επικεντρώνεται στον τρόπο ζωής, τα ταξίδια και το φαγητό και τα ποτά.

Ενημερώθηκε στις 23/06/21

  • FACEBOOK
  • PINTEREST
  • EMAILSHARE

diy μπουκέτο

Σε αυτό το άρθρο

Πλεονεκτήματα ενός DIY μπουκέτου Πώς να προμηθευτείτε λουλούδια
Τι θα χρειαστείτε και πώς να προετοιμαστείτε Πώς να συναρμολογήσετε ένα μπουκέτο

Η προσθήκη μιας ανθοδέσμης στο σύνολο της ημέρας του γάμου σας είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κάνετε μια δήλωση. Εξάλλου, όλοι οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να δουν την όμορφη σύνθεση καθώς θα κατεβαίνετε τον διάδρομο. Και η ανθοδέσμη σας μπορεί πραγματικά να είναι τόσο μοναδική όσο εσείς. Αλλά τι πρέπει να κάνει ένα ζευγάρι με χαμηλό προϋπολογισμό αν ψάχνει για μια σούπερ προσιτή επιλογή ανθοδέσμης; Αν έχετε ιδέα από DIY, ή ακόμα και αν δεν είστε τρομερά επιδέξια, υπάρχει ακόμα μια εξαιρετική επιλογή για εσάς. Εισάγετε: μια DIY γαμήλια ανθοδέσμη.

Γνωρίστε τον εμπειρογνώμονα

Η Caroline Eells είναι η ιδρύτρια και επικεφαλής σχεδιάστρια του Passiflora Studio, ενός στούντιο σχεδιασμού λουλουδιών που εδρεύει στη Marietta του Οχάιο και επικεντρώνεται στη δημιουργία σχεδίων με λουλούδια που προέρχονται από τοπικές φάρμες και από τον κήπο κοπής του στούντιο. Η Eells προσφέρει επίσης μαθήματα σχεδιασμού λουλουδιών στο κανάλι της στο YouTube.

Αν και μπορεί να ακούγεται εκφοβιστικό να φτιάξετε τη δική σας γαμήλια ανθοδέσμη, είναι σίγουρα εφικτό. Με απλά υλικά και μερικά βήματα, θα είστε σε θέση να φτιάξετε μια εκπληκτική, προσαρμοσμένη σύνθεση που θα χρησιμεύσει ως το τέλειο αξεσουάρ για τη μεγάλη σας μέρα.

Τα οφέλη ενός DIY μπουκέτου

Εάν ταιριάζει στον προϋπολογισμό του γάμου σας, η επιλογή να αναθέσετε σε έναν σχεδιαστή λουλουδιών να δημιουργήσει μια πανέμορφη ανθοδέσμη είναι μια εξαιρετική επιλογή. Ωστόσο, μεγάλο μέρος του κόστους από μια επαγγελματικά κατασκευασμένη ανθοδέσμη προέρχεται από την εργασία που απαιτείται. Σίγουρα, υπάρχει κόστος που σχετίζεται με την προμήθεια φρέσκων λουλουδιών, αλλά το κόστος ανεβαίνει ανάλογα με τον χρόνο που δαπανάται και την πολυπλοκότητα του σχεδίου. Αν είστε σε θέση να το παραλείψετε και να κάνετε την εργασία μόνοι σας, θα μπορέσετε σίγουρα να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα από τον προϋπολογισμό σας για τα λουλούδια.

Πώς να βρείτε λουλούδια για ένα DIY μπουκέτο

Πρώτα απ’ όλα, αποφασίστε το είδος των λουλουδιών που θέλετε να ενσωματώσετε στο μπουκέτο σας. Σύμφωνα με την Caroline Eells, είναι σημαντικό να ξεκινήσετε λαμβάνοντας υπόψη το στυλ του νυφικού σας, καθώς αυτό θα αντανακλά τον τόνο ολόκληρου του γάμου. Στη συνέχεια, σκεφτείτε τη χρωματική σας παλέτα. Η Eells προτείνει να σκεφτείτε αν προτιμάτε συμπληρωματικά χρώματα ή αν θα θέλατε να ενσωματώσετε αντίθετα χρώματα για να προσθέσετε λίγο δράμα.

Καθορίστε το στυλ σας

Φροντίστε επίσης να αποφασίσετε αν ελπίζετε σε μια κλασική, σφιχτή ανθοδέσμη ή σε κάτι πιο ιδιόρρυθμο, όπως μια ανθοδέσμη κήπου ή μια ανθοδέσμη με καταρράκτες. “Αν θέλετε ένα πιο μοντέρνο και απλό σχέδιο, προτείνω να χρησιμοποιήσετε μόνο μία έως τρεις ποικιλίες λουλουδιών, πολύ λίγη έως καθόλου πρασινάδα και λουλούδια που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για την υφή τους”, λέει. “Για περισσότερο στυλ κήπου, προτείνω πέντε έως επτά ποικιλίες λουλουδιών και πρασινάδας και λουλούδια με πολλές διαφορετικές υφές και χειρονομίες”.

Πηγή Fresh Blooms

Μόλις καταστρώσετε ένα σχέδιο παιχνιδιού για να δημιουργήσετε ένα πανέμορφο μπουκέτο, θα πρέπει να προμηθευτείτε τα λουλούδια σας. Αν έχετε πρόσβαση σε κήπο, είτε δικό σας είτε κάποιου φίλου ή μέλους της οικογένειας, η Eells προτείνει να κοιτάξετε πρώτα τι ανθίζει εκεί. Αν δεν έχετε πρόσβαση σε έναν ανθισμένο κήπο, κοιτάξτε σε τοπικές φάρμες ή παντοπωλεία για να προμηθευτείτε τις ποικιλίες λουλουδιών που επιθυμείτε. Ως έσχατη λύση, μπορείτε να ελέγξετε στο διαδίκτυο για να παραγγείλετε λουλούδια χύμα.

Πότε και πώς να προετοιμάσετε ένα DIY γαμήλιο μπουκέτο

Ένας από τους βασικούς προβληματισμούς για να φτιάξετε τη δική σας γαμήλια ανθοδέσμη είναι ο συγχρονισμός. “Μου αρέσει να φτιάχνω την ανθοδέσμη την ημέρα πριν από το γάμο”, λέει η Eells. Αν ο γάμος είναι το Σάββατο, συνήθως προμηθεύεται τα λουλούδια της την Πέμπτη, δημιουργεί το μπουκέτο την Παρασκευή και στη συνέχεια προσθέτει την κορδέλα την ημέρα του γάμου για να το ολοκληρώσει. “Για την ημέρα του γάμου σας, θέλετε τα άνθη να είναι στα καλύτερά τους”, προσθέτει.

Υλικά για ένα DIY γαμήλιο μπουκέτο

Μόλις επιλέξετε τα άνθη σας, θα χρειαστείτε μερικά άλλα εργαλεία για ένα εντυπωσιακό μπουκέτο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τα ακόλουθα στη διάθεσή σας για να είστε προετοιμασμένοι για επιτυχία:

  • Ένα κουβά με νερό
  • Ένα κοφτερό ψαλίδι λουλουδιών για το κλάδεμα
  • Λαστιχάκια
  • Μια όμορφη κορδέλα ή ταινία λουλουδιών

Προετοιμασία λουλουδιών

Πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε το μπουκέτο σας, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα στελέχη των λουλουδιών και η πρασινάδα σας είναι προετοιμασμένα και έτοιμα. Πρώτα, αφαιρέστε όλα τα φύλλα από τους μίσχους των λουλουδιών σας. Στη συνέχεια, για κάθε μίσχο πρασινάδας, αφαιρέστε τα φύλλα από τα κάτω μισά. Κόψτε κάθε μεμονωμένο στέλεχος σε γωνία 45 μοιρών και κρατήστε τα στελέχη σε έναν κουβά με νερό κατά τη διάρκεια της συναρμολόγησης.

Πώς να συναρμολογήσετε ένα μπουκέτο

πώς να συναρμολογήσετε τη δική σας γαμήλια ανθοδέσμη

Μόλις προετοιμάσετε τα κλαδιά και την πρασινάδα σας, είστε έτοιμοι να συναρμολογήσετε το μπουκέτο σας. Ξεκινήστε δημιουργώντας πρώτα το σχήμα και το πλαίσιο του μπουκέτου σας, σκεπτόμενοι τις διαστάσεις στην πορεία. Η Eells προτείνει να στέκεστε μπροστά από έναν καθρέφτη ενώ συναρμολογείτε το μπουκέτο σας, ώστε να μπορείτε να ξέρετε ακριβώς πώς φαίνεται μπροστά.

Καθώς συγκεντρώνετε τα στελέχη στα χέρια σας, ξεκινήστε με μια βάση και στη συνέχεια προσθέστε τα μεγαλύτερα, κεντρικά λουλούδια σας. Στη συνέχεια, συνεχίστε να προσθέτετε μικρότερα λουλούδια και πρασινάδα, εξισορροπώντας το σχέδιο καθώς χτίζετε. Μόλις κατασκευάσετε ένα μπουκέτο που σας αρέσει, κόψτε τους μίσχους για να τους περιποιηθείτε και τυλίξτε ολόκληρο το μπουκέτο με ένα λαστιχάκι. Βεβαιωθείτε ότι είναι σφιχτά τυλιγμένο πριν προσθέσετε λουλουδοταινία για να κρύψετε το λάστιχο ή δέσετε γύρω του μια όμορφη κορδέλα. Τυλίξτε σφιχτά μια κορδέλα γύρω από τα στελέχη για μια καθαρή, κλασική εμφάνιση ή αφήστε την κορδέλα να πέσει προς τα κάτω για μια πιο χαλαρή, κηπουρική εμφάνιση.

Στην πορεία, μη φοβηθείτε να γίνετε δημιουργικοί με το μπουκέτο σας. Συνήθως, μια ανθοδέσμη ακολουθεί τον κανόνα του μονότονου αριθμού στο σχεδιασμό, που σημαίνει ότι προστίθενται σκόπιμα τρία ή πέντε από ένα συγκεκριμένο άνθος. Αλλά μπορείτε σίγουρα να παραβιάσετε αυτόν τον κανόνα, αν το αισθάνεστε σωστό. “Μερικές φορές είναι αυτό το ένα βλαστάρι από κάτι από τον κήπο που τα κάνει όλα να ξεχωρίζουν!” λέει η Eells.

Καθώς φτιάχνετε το μπουκέτο σας, να έχετε κατά νου ότι δεν αξίζει να αγχώνεστε γι’ αυτό. “Δεν μπορώ να σας πω πόσες φορές στα 10 και πλέον χρόνια που σχεδιάζω με λουλούδια έχω διαλύσει ένα μπουκέτο και έχω ξεκινήσει από την αρχή”, προσθέτει η Eells. “Απλά πάρτε μια βαθιά ανάσα και απολαύστε τη στιγμή που μπορείτε να δημιουργήσετε κάτι όμορφο με τα χέρια σας. Και να θυμάστε, τα λουλούδια είναι πολύ ανθεκτικά”.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss