Tuesday, January 31, 2023
spot_img

Latest Posts

Πώς να γράψετε γαμήλιους όρκους

75 παραδείγματα γαμήλιων όρκων που θα λιώσουν την καρδιά σας

Καταπολεμήστε το συγγραφικό μπλοκάρισμα και βρείτε τρόπους να εκφράσετε την αγάπη σας με αυτά τα ρομαντικά, αστεία και σύντομα παραδείγματα γαμήλιων όρκων.

Ενημερώθηκε στις 18 Μαΐου 2022
Σε αυτό το άρθρο
Σε αυτό το άρθρο

Είτε είστε πρόσφατα αρραβωνιασμένοι και ανυπομονείτε να αποτυπώσετε τα συναισθήματά σας στο χαρτί, είτε είναι η νύχτα πριν από το γάμο σας και αναβάλλετε όσο περισσότερο μπορείτε, το να γράψετε τους δικούς σας γαμήλιους όρκους δεν είναι για τους αδύναμους. Αυτές οι λέξεις είναι μερικές από τις πιο προσωπικές που θα γράψετε ποτέ. Δεν αντιπροσωπεύουν μόνο το πάθος και τον σεβασμό που έχετε για τον σύντροφό σας σήμερα, αλλά περιέχουν και υποσχέσεις για το μέλλον.

Από πού όμως θα ξεκινήσετε; Πώς να συνοψίσετε μια αγάπη που θα διαρκέσει μια ζωή; Αν δεν είστε σίγουροι για το πώς να γράψετε τους γαμήλιους όρκους σας, τα δείγματα από πραγματικούς γάμους αποτελούν θαυμάσια πηγή έμπνευσης. Αυτή η ποικιλία παραδειγμάτων γαμήλιων όρκων για εκείνον ή εκείνη προσφέρει τα πάντα, από σύντομες ρήσεις και παραδοσιακές υποσχέσεις μέχρι ρομαντικά μηνύματα και θρησκευτικούς γαμήλιους όρκους που είναι προνομιακά για εξατομίκευση. Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να βάλεις την καρδιά σου στη σελίδα, αλλά με λίγο χρόνο και προβληματισμό, μπορείς να το κάνεις.

Αναγνώσεις τελετής

Γαμήλιοι όρκοι για εκείνη

Κάποιοι φαντάζονται να απαγγέλλουν γαμήλιους όρκους εδώ και χρόνια, οραματιζόμενοι την οικογένεια να δακρύζει στα στασίδια της εκκλησίας της πατρίδας τους- άλλοι μπορεί να το σκέφτονται για πρώτη φορά. Όπως και να έχει, ήρθε η ώρα να φανταστείτε πώς θα ακούγονται τα δικά σας ξεχωριστά λόγια. Θέλετε να κρατήσετε τα πράγματα σύντομα και καθαρά ή να κάνετε τα συναισθήματά σας ποιητικά και οικεία; Αυτά τα παραδείγματα γαμήλιων όρκων για εκείνη κυμαίνονται από ρομαντικά έως θρησκευτικά και εγγυώνται ότι θα δώσουν σε κάθε νύφη ένα εξαιρετικό σημείο για να ξεκινήσει.

Σύντομοι γαμήλιοι όρκοι για εκείνη

 • Σε αγαπώ με όλη μου την καρδιά με ένα πάθος που δεν μπορεί να εκφραστεί με λόγια, μόνο με φιλιά, βλέμματα και χρόνια περιπέτειας στο πλευρό σου.
 • Υπόσχομαι να είμαι η ειλικρινής, πιστή και στοργική σύζυγός σου για το υπόλοιπο της ζωής μου.
 • Υπόσχομαι να σε τιμώ, να σε αγαπώ και να σε φροντίζω ως σύζυγό μου σήμερα και κάθε μέρα.
 • Σήμερα λέω “δέχομαι”, αλλά για μένα αυτό σημαίνει “θα το κάνω”. Θα πιάσω το χέρι σου και θα σταθώ στο πλευρό σου στα καλά και στα άσχημα. Αφιερώνω τον εαυτό μου στην ευτυχία, την επιτυχία και το χαμόγελό σου. Θα σε αγαπώ για πάντα.
 • Είσαι το όνειρό μου που έγινε πραγματικότητα και ανυπομονώ για την πραγματικότητα που θα χτίσουμε μαζί.
 • Υπόσχομαι να είμαι το φως που θα σε καθοδηγεί στο σκοτάδι, μια ζεστή παρηγοριά στο κρύο και ένας ώμος για να στηρίζεσαι όταν η ζωή είναι πολύ δύσκολη για να την αντέξεις μόνη σου.
 • Δώσε μου το χέρι σου και θα σου το δώσω για πάντα.
 • Αγαπιέσαι περισσότερο απ’ ό,τι μπορεί να προσπαθήσει να εκφράσει οποιαδήποτε μετουσίωση – η αγάπη μου, σύζυγέ μου.
 • Ορκίζομαι να σε προστατεύω πάντα από το κακό, να στέκομαι στο πλευρό σου απέναντι στα προβλήματά σου και να σε αναζητώ όταν χρειάζομαι προστασία.
 • “Δεν υπάρχει άλλη θεραπεία για την αγάπη”, λέει ο Θορώ, “παρά να αγαπάς περισσότερο”. Σήμερα και για πάντα, θα ακολουθήσω τη συμβουλή του και θα αναζητήσω τη θεραπεία μου στην αγκαλιά σου.
 • Με κάνεις να γελάω, με κάνεις να σκέφτομαι, και πάνω απ’ όλα, με κάνεις ευτυχισμένη.
 • Υπόσχομαι να είμαι ο πλοηγός σου, ο καλύτερος φίλος σου και η σύζυγός σου. Υπόσχομαι να σε τιμώ, να σε αγαπώ και να σε φροντίζω σε όλες τις περιπέτειες της ζωής. Όπου κι αν πάμε, θα πάμε μαζί.

Ρομαντικοί γαμήλιοι όρκοι για εκείνη

 • Σε επιλέγω και υπόσχομαι να σε επιλέγω για σύζυγό μου κάθε μέρα που ξυπνάμε. Θα σε αγαπώ με λόγια και πράξεις. Θα γελάω μαζί σου, θα κλαίω μαζί σου, θα φωνάζω μαζί σου, θα μεγαλώνω μαζί σου και θα κατασκευάζω μαζί σου. Το να είμαι το σόι σου και ο σύντροφός σου σε όλες τις περιπέτειες της ζωής είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσα να ελπίζω στον κόσμο. Αγαπώντας αυτά που ξέρω για σένα και εμπιστευόμενος αυτά που δεν ξέρω ακόμα, σου δίνω το χέρι μου. Σου δίνω την αγάπη μου. Σου δίνω τον εαυτό μου, τα καλά, τα κακά και τα μελλοντικά.
 • Με αγαπάς με αγάπη και με ολοκληρώνεις με τρόπους που δεν ήξερα ποτέ ότι είναι δυνατοί. Από σήμερα, υπόσχομαι να σε ακούω και να μαθαίνω από σένα, να σε στηρίζω και να δέχομαι την υποστήριξή σου. Θα γιορτάζω τις επιτυχίες σας και θα θρηνώ τις απώλειές σας σαν να ήταν δικές μου. Θα σε αγαπώ, σύζυγε μου, και θα χαίρομαι με την αγάπη σου για μένα για όλα τα χρόνια της ζωής μας.
 • Σήμερα, περιτριγυρισμένη από όλους τους αγαπημένους σου, σε επιλέγω για σύζυγό μου. Είμαι περήφανη που είμαι σύζυγός σου και που ενώνω τη ζωή μου με τη δική σου. Ορκίζομαι να σε υποστηρίζω, να σε εμπνέω και να σε αγαπώ πάντα. Για όσο θα ζούμε και οι δύο, θα είμαι δίπλα σου – καλώς ή κακώς, σε αρρώστια και υγεία, πλουσιότερα ή φτωχότερα. Είσαι ο ένας και μοναδικός μου σήμερα και κάθε μέρα.
 • Πόσο τυχερός είμαι που σε αποκαλώ δικό μου; Η αγάπη και η εμπιστοσύνη σου με κάνουν καλύτερο άνθρωπο, κάθε μέρα. Για όλες αυτές τις φορές που ήμασταν μαζί, υπήρχε πάντα μια αμοιβαία κατανόηση που μοιράζεται μόνο όταν δύο άνθρωποι αγαπιούνται αληθινά. Ήσουν εκεί στις μεγαλύτερες προκλήσεις μου. Με ενθάρρυνες να αναπτυχθώ. Βοήθησες να πιστέψω στον εαυτό μου και να γίνω το άτομο που είμαι σήμερα. Στην αγκαλιά σου και στο πλευρό σου, ξέρω ότι μπορώ να κάνω τα πάντα. Είμαι περήφανη που σε αποκαλώ σύζυγό μου.
 • Είμαι τρελά ερωτευμένη μαζί σου, σύζυγε μου. Δεν υπόσχομαι μόνο ότι η αγάπη μου για σένα θα μεγαλώνει κάθε μέρα, αλλά υπόσχομαι να είμαι φίλος και συνεργάτης σου σε κάθε βήμα. Θα είμαι εκεί για σένα, μέρα και νύχτα, στα πλούτη και στα φτωχά, στην αρρώστια και στην υγεία. Σε εμπιστεύομαι, σε εκτιμώ, σε αγαπώ και σε σέβομαι. Υπόσχομαι να μοιραστώ μαζί σου τις ελπίδες και τα όνειρά μου καθώς χτίζουμε τη ζωή μας μαζί. Εσύ, αγάπη μου, είσαι τα πάντα για μένα.
 • Σύζυγε μου, σε προσκαλώ να μοιραστείς τη ζωή μου. Είσαι το πιο τρυφερό, έξυπνο και ευγενικό άτομο που έχω γνωρίσει ποτέ και υπόσχομαι να είμαι πάντα στο πλευρό σου. Μαζί, ξέρω ότι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Ανυπομονώ να δουλέψουμε χέρι-χέρι για να χτίσουμε μαζί μια όμορφη ζωή.

Θρησκευτικοί γαμήλιοι όρκοι για εκείνη

 • Σ’ αγαπώ. Προσευχήθηκα να με οδηγήσει ο Θεός σε αυτή την επιλογή, σε σένα ως σύζυγό μου. Τον δοξάζω απόψε, καθώς το θέλημά του εκπληρώνεται. Μέσα από τις πιέσεις του παρόντος και τις αβεβαιότητες του μέλλοντος, υπόσχομαι σε σένα και σε εκείνον την πίστη μου, να σταθώ δίπλα σου σε όλες τις εμπειρίες της ζωής καθώς ακολουθείς τον Θεό.
 • Με πίστη, ειλικρίνεια και αγάπη, σε δέχομαι ως σύζυγό μου. Υπόσχομαι να μοιραστώ μαζί σου το σχέδιο του Θεού για τη ζωή μας μαζί ενωμένοι εν Χριστώ. Στα καλύτερα και στα χειρότερα, στην αρρώστια και στην υγεία, στις χαρές και στις λύπες, μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος – σου υπόσχομαι όλα αυτά και ακόμη περισσότερα με τη βοήθεια του Θεού να με ενισχύει και να με καθοδηγεί ως υποστηρικτική σου σύζυγος. Σου δίνω ό,τι έχω εγώ ο ίδιος και την αγάπη μου. Όλα αυτά σου τα υπόσχομαι στο όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Με αυτό το δαχτυλίδι σφραγίζω τον όρκο αγάπης μου προς εσένα και προσεύχομαι να εκπληρώσω τη θέση του Θεού στο σπίτι μας.
 • Αγάπη μου, σου δίνω αυτό το δαχτυλίδι. Να το φοράς με αγάπη και χαρά. Σε επιλέγω να γίνεις δική μου. Σε επιλέγω να είσαι ο σύζυγός μου για να σε έχω και να σε κρατώ, από σήμερα και στο εξής. Σου υπόσχομαι την πίστη μου να σου δείξω την ίδια αγάπη που έδειξε ο Χριστός στην εκκλησία όταν πέθανε γι’ αυτήν, και να σε αγαπώ ως κομμάτι του εαυτού μου. Στα μάτια Του, θα είμαστε ένα.
 • Σ’ αγαπώ και ευχαριστώ τον Κύριο για την αγάπη που έδεσε τις καρδιές μας και ζούμε μαζί στην πνευματική κοινωνία του γάμου. Θα σας αγαπώ, θα σας τιμώ και θα σας αγαπώ για πάντα. Καθώς εισερχόμαστε στα προνόμια και τις χαρές της πιο ιερής σχέσης της ζωής και ξεκινάμε μαζί τη μεγάλη περιπέτεια της οικοδόμησης ενός χριστιανικού σπιτιού, θα σε προσβλέπω ως συνεργάτη και ηγέτη στο σπίτι μας, όπως έχω προσβλέψει στον Χριστό ως κεφαλή της εκκλησίας. Θα σε αγαπώ στην αρρώστια όπως και στην υγεία, στη φτώχεια όπως και στον πλούτο, στη θλίψη όπως και στη χαρά, και θα είμαι πιστός σε σένα με τη χάρη του Θεού, εμπιστευόμενος σ’ αυτόν, όσο θα ζούμε και οι δύο.
 • Με πίστη, ειλικρίνεια και αγάπη, σε δέχομαι ως σύζυγό μου, για να μοιραστώ μαζί σου το σχέδιο του Θεού για τη ζωή μας μαζί, ενωμένοι εν Χριστώ. Σου αφιερώνω σήμερα όλα όσα είμαι και όλα όσα μπορώ να αγαπήσω. Σου υπόσχομαι, στο όνομα του Κυρίου και Σωτήρα μας Ιησού Χριστού. Ενώπιόν του προσφέρω αυτό το δαχτυλίδι ως σύμβολο της αγάπης μου για σένα και ως σύμβολο ενότητας. Προσεύχομαι να εκπληρώσω πιστά τη θέση μου ως βοηθός σου και να σε στηρίζω στην προσευχή καθώς σου υποβάλλω την καρδιά μου. Προσεύχομαι να είμαι πάντα δίπλα σου και στο πλευρό σου και να διατηρώ πάντα την παρουσία του Κυρίου στο σπίτι μας.
 • Μέσα από όλες τις αβεβαιότητες και τις δοκιμασίες της ζωής, υπόσχομαι να είμαι πιστή σε σένα και να σε αγαπώ, ώστε μαζί να μεγαλώνουμε στην ομοιότητα του Χριστού. Μαζί σου, ξέρω ότι το σπίτι που χτίζουμε μαζί θα Τον δοξάζει κάθε μέρα.

Τελετή γάμου στον κήπο

Γαμήλιοι όρκοι για Εκείνον

Μια ματιά στη νύφη σας και η καρδιά σας σίγουρα θα φτερουγίσει. Ηρεμήστε το άγχος σας και βοηθήστε τον εαυτό σας να είναι απόλυτα μέσα στη στιγμή με προετοιμασμένους, εξατομικευμένους γαμήλιους όρκους που εκφράζουν όλη σας την καρδιά. Αν δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα δείγματα γαμήλιων όρκων για εκείνον. Σίγουρα θα σας δώσουν μια ιδέα για το πώς να αφήσετε τη μνηστή και μέλλουσα σύζυγό σας να καταλάβει πόσο ακριβώς νοιάζεστε.

Σύντομοι γαμήλιοι όρκοι για εκείνον

 • Δώσε μου τα κακά σου μαλλιά, τις μεγάλες διαδρομές, τον καμένο καφέ και τα χαμένα σου κλειδιά. Δώσε μου την κάθε σου μέρα και θα σου δώσω την αγάπη μου για να τα κάνω όλα καλά.
 • Σήμερα, υπόσχομαι να είμαι ο πλοηγός και βοηθός σου σε όλες τις περιπέτειες της ζωής. Υπόσχομαι να είμαι ο καλύτερος φίλος σου και ο σύζυγός σου. Σου υπόσχομαι τον εαυτό μου ολοκληρωτικά.
 • Η αγάπη σου μου δίνει ελπίδα. Το χαμόγελό σου μου δίνει χαρά. Με κάνεις καλύτερο άνθρωπο.
 • Όταν είμαι μαζί σου, όλα τα άλλα περνούν στο περιθώριο. Πλημμυρίζεις τις αισθήσεις μου με χαρά. Είσαι η ζωή μου, το μεγαλύτερο δώρο μου. Είμαι τόσο τυχερός που σε αποκαλώ την αγαπημένη μου σύζυγο.
 • Η ζωή μου είναι για πάντα συνυφασμένη με τη δική σου από σήμερα. Τα όνειρά μου είναι και δικά σου όνειρα και θα τα χτίσω όλα γύρω σου.
 • Το να είμαι για πάντα μαζί σου απλά δεν θα είναι αρκετό, αλλά από σήμερα ορκίζομαι να αξιοποιώ στο έπακρο κάθε στιγμή.
 • Σήμερα ενώνω τη ζωή μου με τη δική σου, όχι απλά ως σύζυγός σου, αλλά ως φίλος σου, εραστής σου και ο μεγαλύτερος υποστηρικτής σου. Αφήστε με να γίνω ο ώμος στον οποίο θα στηριχτείτε και ο σύντροφος της ζωής σας.
 • Με αυτό το δαχτυλίδι, σου υπόσχομαι ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να αντιμετωπίσεις τον κόσμο μόνος σου.
 • Υπόσχομαι να είμαι εκεί για να σε πιάσω αν σκοντάψεις, να σε μεταφέρω πάνω από κάθε κατώφλι και να σε ερωτεύομαι κάθε μέρα.
 • Υπόσχομαι σήμερα να έχω όλη την υπομονή και το πάθος που απαιτεί η αγάπη. Στο γέλιο και στη σιωπή, θα είμαι για πάντα στο πλευρό σου.
 • Σε παίρνω σαν δικό μου, γνωρίζοντας και αγαπώντας όλα τα δυνατά και τα ελαττώματά σου, όπως ακριβώς σου προσφέρω τον εαυτό μου σαν δικό σου με όλα τα δυνατά και τα ελαττώματά μου. Θα είμαι εκεί για σένα στις στιγμές της ανάγκης σου, όπως ακριβώς ξέρω ότι μπορώ να απευθυνθώ σε σένα όταν χρειάζομαι ένα χέρι καθοδήγησης.
 • Είσαι ό,τι ονειρεύτηκα ποτέ και ό,τι θα χρειαστώ ποτέ. Η αγάπη μας ο ένας για τον άλλον είναι ουρανοκατέβατη. Σήμερα ορκίζομαι να είμαι εδώ μαζί σου και για σένα, για πάντα.
 • Σε αγαπώ πιο έντονα με κάθε δευτερόλεπτο που περνάει από τα χέρια μας. Μαζί σου, μπορώ να αξιοποιήσω στο έπακρο τις μέρες μου.

Ρομαντικοί γαμήλιοι όρκοι για εκείνον

 • Μου έμαθες ότι δύο άνθρωποι ενωμένοι με σεβασμό, εμπιστοσύνη και ανοιχτή επικοινωνία μπορούν να είναι πολύ πιο δυνατοί και ευτυχισμένοι από ό,τι θα μπορούσε ποτέ να είναι ο καθένας μόνος του. Είσαι η δύναμη που δεν ήξερα ότι χρειαζόμουν και η χαρά που δεν ήξερα ότι μου έλειπε. Σήμερα, επιλέγω να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου μαζί σου.
 • Με έκανες σήμερα τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο στον κόσμο, με το να συμφωνήσεις να μοιραστείς τη ζωή σου μαζί μου. Υπόσχομαι να σε αγαπώ και να σε σέβομαι. Υπόσχομαι να σε φροντίζω και να σε προστατεύω. Υπόσχομαι να σε παρηγορήσω και να σε ενθαρρύνω. Υπόσχομαι να είμαι μαζί σου για όλη την αιωνιότητα.
 • Υπόσχομαι να σε αγαπώ γι’ αυτό που είσαι και γι’ αυτό που πρόκειται να γίνεις. Υπόσχομαι να είμαι υπομονετικός και να θυμάμαι ότι όλα τα πράγματα μεταξύ μας έχουν τις ρίζες τους στην αγάπη. Υπόσχομαι να καλλιεργήσω τα όνειρά σου και να σε βοηθήσω να τα φτάσεις. Υπόσχομαι να μοιραστώ όλη μου την καρδιά μαζί σου και να θυμάμαι να σου δείχνω πόσο βαθιά νοιάζομαι για σένα, ανεξάρτητα από τις προκλήσεις που μπορεί να έρθουν στο δρόμο μας. Υπόσχομαι να σε αγαπώ πιστά και σφοδρ ά-όσο θα ζω.
 • Θυμάσαι την πρώτη μέρα που συναντηθήκαμε; Το ήξερα από την πρώτη στιγμή που σε είδα. Ήξερα ότι ήταν γραφτό να είμαστε μαζί για όλη μας τη ζωή. Έγινες ο εραστής μου, ο σύντροφός μου και ο καλύτερός μου φίλος. Δεν υπάρχει κανένας άλλος με τον οποίο θα ήθελα να χτίσω μια ζωή. Θα σε έχω στο πλευρό μου, την αγάπη μου και τη γυναίκα μου, για την αιωνιότητα.
 • Ο ήλιος μας χαμογελάει σήμερα, την ημέρα του γάμου μας, και πώς θα μπορούσε να μην το κάνει. Με τις καρδιές μας να χτυπούν μαζί σαν ένα, η αγάπη μας ζεσταίνει τον κόσμο. Σε αγαπώ με όλη μου την καρδιά. Είσαι η αγάπη μου, το φως μου και η αδελφή ψυχή μου. Είσαι ο άνθρωπος που με κάνει να τραγουδάω, να χαμογελάω και να γελάω. Σου δίνω αυτό το δαχτυλίδι ως ένδειξη της αγάπης μου που είναι για πάντα, αιώνια και ατελείωτη, όπως ο κύκλος σε αυτό το δαχτυλίδι.
 • Αγάπη μου, με υπερηφάνεια και χαρά σε παίρνω για σύζυγό μου. Μαζί, μπορούμε να αντέξουμε κάθε καταιγίδα, ανεξάρτητα από την εποχή της ζωής μας. Έχω βρει τον παντοτινό μου σύντροφο. Με σένα στη ζωή μου, δεν θα μπορούσα ποτέ ξανά να νιώσω μοναξιά. Έχω δέος για σένα, το δεσμό μας και τις δυνατότητές μας. Υπόσχομαι να παραμείνω με δέος, ενώ θα σε λατρεύω για όλες τις υπόλοιπες μέρες μας.

Θρησκευτικοί γαμήλιοι όρκοι για εκείνον

 • Σ’ αγαπώ και ξέρω ότι αυτή η αγάπη είναι από τον Θεό. Θέλω να γίνω σύζυγός σου, ώστε να υπηρετήσουμε μαζί τον Χριστό. Μέσα από όλες τις αβεβαιότητες και τις δοκιμασίες του παρόντος και του μέλλοντος, υπόσχομαι να σου είμαι πιστός και να σε αγαπώ. Υπόσχομαι να σε καθοδηγώ και να σε προστατεύω όπως ο Χριστός την εκκλησία του, όσο θα ζούμε και οι δύο.
 • Σε δέχομαι ως σύζυγό μου, ενώπιον του Θεού που μας έφερε κοντά, να σε αγαπώ και να σε φροντίζω όπως ο Χριστός αγάπησε την εκκλησία και έδωσε τον εαυτό του γι’ αυτήν, να σε καθοδηγώ και να μοιράζομαι μαζί σου όλες τις εμπειρίες της ζωής ακολουθώντας τον Θεό μέσα από αυτές.
 • Με πίστη, ειλικρίνεια και αγάπη, σε δέχομαι ως σύζυγό μου, για να μοιραστώ μαζί σου το σχέδιο του Θεού για τη ζωή μας μαζί, ενωμένοι εν Χριστώ. Και με τη βοήθεια του Θεού, για να με ενδυναμώνει και να με καθοδηγεί, θα είμαι ένας ισχυρός πνευματικός ηγέτης για εμάς στη ζωή μας, στα καλά και στα άσχημα, στην αρρώστια και στην υγεία, στις χαρές και στις λύπες, μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος.
 • Σας αγαπώ και ευχαριστώ τον Κύριο για την αγάπη που ένωσε τις καρδιές και τις ζωές μας με την πνευματική κοινωνία του γάμου. Θα σας αγαπώ, θα σας τιμώ και θα σας φροντίζω για πάντα. Θα σε αγαπώ στην αρρώστια όπως και στην υγεία, στη φτώχεια όπως και στον πλούτο, στη λύπη όπως και στη χαρά και θα είμαι πιστός σε σένα με τη χάρη του Θεού, εμπιστευόμενος σε αυτόν, όσο θα ζούμε και οι δύο.
 • Υπόσχομαι να σε αγαπώ περισσότερο από όλους τους άλλους και να σε εκτιμώ στη ζωή μου ως πολύτιμο δώρο. Ανυπομονώ να μεγαλώσουμε την οικογένειά μας και να οικοδομήσουμε τη σχέση μας υπό τη φροντίδα και την καθοδήγηση του Θεού. Υπόσχομαι να στέκομαι δίπλα σου ως σύζυγος και φίλος σου στην αρρώστια ή στην υγεία, σε περιόδους ευημερίας και παρακμής, σε ειρήνη και σε αναταραχή, όσο θα ζούμε και οι δύο.
 • Με την παρουσία των φίλων, της οικογένειας και του Θεού, σε δέχομαι ως σύζυγό μου. Υπόσχομαι με τη θεία βοήθεια να είμαι ένας πιστός, αφοσιωμένος και στοργικός σύζυγος για όλες τις ημέρες της ζωής μας.

Μια οικεία απογευματινή τελετή

Αστείοι γαμήλιοι όρκοι

Ποιος λέει ότι δεν μπορείς να είσαι τρυφερός και αστείος ταυτόχρονα; Προσθέστε λίγη ανάλαφρη διασκέδαση στη γαμήλια τελετή σας με ένα αστείο που σίγουρα θα κάνει τον σύντροφό σας να χαμογελάσει. Είτε διακωμωδήσετε ένα δικό σας ελάττωμα είτε το δικό της, οι αστείοι γαμήλιοι όρκοι μπορούν να προσθέσουν μια γεύση από την πραγματική ζωή σε ένα παραμυθένιο σκηνικό. Ακολουθούν μερικά δείγματα ιδεών για να ξεκινήσετε.

 • Ορκίζομαι να σε βάζω πάντα στην πρώτη θέση, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής περιόδου.
 • Υπόσχομαι να μην κρατάω ποτέ το σκορ, ακόμα και όταν κερδίζω ξεκάθαρα.
 • Είσαι οι τηγανητές πατάτες για το μιλκσέικ σοκολάτας μου.
 • Όταν λέω “κάνω”, δεν εννοώ τα πιάτα.
 • Υπόσχομαι να προσλάβω έναν επαγγελματία, ακόμα κι αν πραγματικά θέλω να προσπαθήσω να το κάνω (και πιθανότατα να το κάνω χειρότερα) μόνη μου.
 • Υπόσχομαι να συνεχίσω να κάνω τους φίλους σου να ζηλεύουν την καταπληκτική μας σχέση.
 • Υπόσχομαι να ξεβουλώσω την μπανιέρα, παρόλο που είσαι η μόνη από εμάς με μακριά μαλλιά.
 • Υπόσχομαι να σε κρατάω από το χέρι όταν είναι πολύ σκοτεινά και να βγάζω τον σκύλο έξω όταν είναι πολύ νωρίς.
 • Υπόσχομαι να σε αγαπώ για πάντα και να σου εμπιστεύομαι την πιστωτική μου κάρτα.

Τελετή γάμου σε παραλία

Αποσπάσματα γαμήλιου όρκου από βιβλία και τραγούδια

Είτε έχετε ένα αγαπημένο τραγούδι που σας κάνει να σκέφτεστε ο ένας τον άλλον, είτε αγαπάτε να ακούτε μουσική μαζί, είτε είστε μανιώδεις αναγνώστες, αποσπάσματα από ρομαντικά έργα μπορούν να αποτελέσουν μια εξαιρετική προσθήκη στο εξατομικευμένο μήνυμα της τελετής σας. Αυτά τα αποσπάσματα και τα αποσπάσματα γαμήλιων όρκων προέρχονται από τραγούδια και βιβλία και μπορεί να σας κάνουν να νιώσετε ότι θέλετε να τραγουδήσετε μαζί τους. Είτε ρομαντικά, είτε γλυκά, είτε αστεία, είτε βαθιά, αυτές οι εκφράσεις θα μείνουν σίγουρα αξέχαστες σε εσάς και τους δικούς σας.

 • “Από ό,τι κι αν είναι φτιαγμένη η ψυχή μας, η δική του και η δική μου είναι το ίδιο”. – Emily Brontë, “Ανεμοδαρμένα Ύψη”
 • “Εξαιτίας σου νιώθω τον εαυτό μου να γίνεται αργά αλλά σταθερά ο εαυτός μου που πάντα ονειρευόμουν να είμαι”. – Tyler Knott Gregson
 • “Βρήκα για πρώτη φορά αυτό που μπορώ πραγματικά να αγαπήσω – βρήκα εσένα. Είσαι η συμπάθειά μου – ο καλύτερός μου εαυτός – ο καλός μου άγγελος – είμαι δεμένος μαζί σου με ένα ισχυρό δέσιμο. Σε θεωρώ καλή, προικισμένη, υπέροχη: ένα φλογερό, ένα πανηγυρικό πάθος συλλαμβάνεται στην καρδιά μου- γέρνει προς εσένα, σε τραβάει στο κέντρο και την πηγή της ζωής μου, τυλίγει την ύπαρξή μου γύρω σου – και, ανάβοντας σε αγνή, δυνατή φλόγα, ενώνει εσένα και εμένα σε ένα”. – Charlotte Brontë, “Jane Eyre”
 • “Θα μοιραστείς τη ζωή σου μαζί μου / για τα επόμενα δέκα λεπτά; / Για τα επόμενα δέκα λεπτά / Μπορούμε να το αντέξουμε αυτό / Θα μπορούσαμε να βλέπουμε τα κύματα / Θα μπορούσαμε να βλέπουμε τον ουρανό / Ή απλά να καθόμαστε και να περιμένουμε / Καθώς ο χρόνος περνάει / Και αν τα καταφέρουμε μέχρι τότε / Μπορώ να σε ξαναρωτήσω / Για άλλα δέκα;” – Jason Robert Brown, “The Last Five Years”
 • “Γέρασε μαζί μου- τα καλύτερα είναι ακόμα μπροστά μας. ” – Ρόμπερτ Μπράουνινγκ
 • “Δεν παντρεύεσαι ένα άτομο- παντρεύεσαι τρία: το άτομο που νομίζεις ότι είναι, το άτομο που είναι, και το άτομο που πρόκειται να γίνει ως αποτέλεσμα του γάμου μαζί σου”. – Richard Needham
 • “Ελπίζω να μη σε πειράζει που γράφω με λόγια / πόσο υπέροχη είναι η ζωή όσο είσαι στον κόσμο”. – Elton John, “Your Song”
 • “Μου αρέσει να είμαι παντρεμένος. Είναι τόσο ωραίο να βρίσκεις εκείνο το ξεχωριστό άτομο που θέλεις να ενοχλείς για το υπόλοιπο της ζωής σου”. – Rita Rudner
 • “Για σένα δεν θα υπάρχει κλάμα / Για σένα ο ήλιος θα λάμπει / Γιατί νιώθω ότι όταν είμαι μαζί σου / Είναι όλα εντάξει ξέρω ότι είναι εντάξει”. – Eva Cassidy, “Songbird”
 • “Η αγάπη είναι παλιά, η αγάπη είναι καινούργια / Η αγάπη είναι όλα, η αγάπη είσαι εσύ”. – The Beatles, “Because”

Φιλί γαμήλιας τελετής

Ποιήματα γαμήλιου όρκου

Οι μελλοντικοί σύζυγοι που ελπίζουν να αποτυπώσουν τον ρομαντισμό της στιγμής μπορούν να αναζητήσουν σε ερωτικά ποιήματα έναν εμβληματικό στίχο ή μια φράση που αντιπροσωπεύει την αγάπη τους. Ένα ποίημα μπορεί να εκφράσει τι θέλετε να πείτε και πώς, είτε με πάθος, ειλικρίνεια ή χιούμορ. Είτε συνδυάσετε ένα από αυτά τα γαμήλια ποιήματα με έναν εξατομικευμένο όρκο ή υπόσχεση είτε χρησιμοποιήσετε αυτές τις διάσημες λέξεις για να εμπνευστείτε τις δικές σας, είναι βέβαιο ότι θα νιώσετε την αγάπη σε αυτά τα ρομαντικά αποσπάσματα.

“Αγάπη” του Roy Croft

Σ’ αγαπώ, όχι μόνο γι’ αυτό που είσαι, αλλά και γι’ αυτό που είμαι εγώ όταν είμαι μαζί σου. Σ’ αγαπώ, όχι μόνο γι’ αυτό που έχεις κάνει από τον εαυτό σου, αλλά και γι’ αυτό που κάνεις από μένα. Σ’ αγαπώ για το κομμάτι μου που βγάζεις προς τα έξω- σ’ αγαπώ που βάζεις το χέρι σου μέσα στη συσσωρευμένη καρδιά μου και περνάς πάνω απ’ όλα τα ανόητα, αδύναμα πράγματα που δεν μπορείς να μην τα δεις αμυδρά εκεί, και που βγάζεις στο φως όλα τα όμορφα πράγματα που κανείς άλλος δεν είχε ψάξει αρκετά μακριά για να τα βρει. Σ’ αγαπώ γιατί έκανες περισσότερα απ’ όσα θα μπορούσε να κάνει οποιαδήποτε πίστη για να με κάνεις καλό, και περισσότερα από οποιαδήποτε μοίρα για να με κάνεις ευτυχισμένο.

“Γιατί ο γάμος;” της Mari Nichols-Haining

Γιατί στα βάθη της ψυχής μου, λαχταρώ να αγαπήσω ένα άτομο, Με όλη μου την καρδιά, την ψυχή, το μυαλό, το σώμα μου.

Γιατί χρειάζομαι έναν για πάντα φίλο να μου εμπιστευτεί τα οικεία μου, Που δεν θα μου τα κρατάει, Που θα με αγαπάει όταν είμαι αντιπαθής, Που θα βλέπει το μικρό παιδί μέσα μου και που θα αναζητά το θεϊκό δυναμικό μου.

Γιατί έχω ανάγκη να αγκαλιαστώ στη ζεστασιά της νύχτας Με κάποιον που ευχαριστεί τον Θεό για μένα, Με κάποιον που νιώθω ευλογημένος που τον κρατάω αγκαλιά.

Γιατί ο γάμος σημαίνει ευκαιρία να μεγαλώσω στην αγάπη στη φιλία.

Επειδή ο γάμος είναι μια πειθαρχία που προστίθεται σε μια λίστα επιτευγμάτων.

Επειδή οι γάμοι δεν αποτυγχάνουν, οι άνθρωποι αποτυγχάνουν όταν μπαίνουν στο γάμο περιμένοντας από κάποιον άλλο να τους ολοκληρώσει.

Επειδή, γνωρίζοντας αυτό, υπόσχομαι στον εαυτό μου να αναλάβω την πλήρη ευθύνη Για την πνευματική, ψυχική και σωματική μου ολότητα Εγώ δημιουργώ τον εαυτό μου, εγώ αναλαμβάνω τη μισή ευθύνη για το γάμο μου Μαζί δημιουργούμε το γάμο μας.

Γιατί με αυτή την κατανόηση Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες”.

“Να γίνουμε ένα με τον άλλον” της Τζορτζ Έλιοτ

Τι σπουδαιότερο υπάρχει για δύο ανθρώπινες ψυχές, από το να αισθάνονται ότι είναι ενωμένες για μια ζωή – να ενισχύουν η μία την άλλη σε κάθε κόπο, να στηρίζονται η μία στην άλλη σε κάθε θλίψη, να υπηρετούν η μία την άλλη σε κάθε πόνο, να είναι ένα με την άλλη σε σιωπηλές ανείπωτες αναμνήσεις τη στιγμή του τελευταίου αποχωρισμού;

Θα είμαι εκεί για σένα by Louise Cuddon

Θα είμαι εκεί, αγάπη μου, στα δύσκολα και στα δύσκολα Όταν το μυαλό σου είναι μπερδεμένο και το κεφάλι σου γυρίζει Όταν το αεροπλάνο σου έχει καθυστέρηση και έχεις χάσει το τελευταίο τρένο. Όταν η ζωή απειλεί να σε τρελάνει Όταν το συναρπαστικό σου αστυνομικό μυθιστόρημα έχει χάσει την τελευταία του σελίδα Όταν κάποιος σου λέει, ότι φαίνεσαι στην ηλικία σου Όταν ο καφές σου είναι πολύ δροσερός και το κρασί σου πολύ ζεστό Όταν η πρόγνωση λέει “Ωραία”, αλλά εσύ είσαι έξω σε καταιγίδα Όταν το γρήγορο διάλειμμά σου στο ξενοδοχείο, μετατρέπεται σε φτωχογειτονιά και οι φωτογραφίες των διακοπών σου δείχνουν μόνο τον αντίχειρά σου Όταν παρκάρεις για πέντε λεπτά σε μια πλατεία κατοίκων και επιστρέφεις για να ανακαλύψεις ότι σε έχουν ρυμουλκήσει Όταν το τζιν που αγόρασες με ελπίδα ή βιασύνη απλά κολλάει στους γοφούς σου και δεν φτάνει γύρω από τη μέση σου Όταν το φαγητό που σου αρέσει περισσότερο σε κάνει να βγάζεις κόκκινα εξανθήματα Όταν μόλις ξεκινήσεις το καταραμένο πράγμα καταρρέει Έτσι αγάπη μου, γλυκιά μου, αγαπημένη μου… Όταν παραβαίνεις έναν κανόνα, όταν κάνεις τον χαζό Όταν έχεις γρίπη, όταν είσαι σε στιφάδο Όταν είσαι τελευταίος στην ουρά, μη στεναχωριέσαι γιατί σου λέω, θα είμαι εκεί.

“Σονέτο XVII” του Πάμπλο Νερούδα

. Σ’ αγαπώ χωρίς να ξέρω πώς, ή πότε, ή από πού. Σ’ αγαπώ ευθέως, χωρίς περιπλοκές ή υπερηφάνεια- σ’ αγαπώ λοιπόν γιατί δεν ξέρω άλλο δρόμο από αυτόν: όπου δεν υπάρχω εγώ, ούτε εσύ, τόσο κοντά που το χέρι σου στο στήθος μου είναι το χέρι μου, τόσο κοντά που τα μάτια σου κλείνουν καθώς αποκοιμιέμαι.

“Song of the Open Road” του Walt Whitman, από το “Leaves of Grass”

. . . Σου δίνω το χέρι μου! Σου δίνω την αγάπη μου πιο πολύτιμη από τα χρήματα, σου δίνω τον εαυτό μου, πριν από το κήρυγμα ή το νόμο- Θα μου δώσεις τον εαυτό σου; Θα έρθεις να ταξιδέψεις μαζί μου; Θα μείνουμε ο ένας δίπλα στον άλλον όσο ζούμε;

“Οι προνομιούχοι εραστές” του Ρουμί

Το φεγγάρι έχει γίνει χορευτής σε αυτή τη γιορτή της αγάπης. Αυτός ο χορός του φωτός, αυτή η ιερή ευλογία, αυτή η θεϊκή αγάπη, μας καλεί σε έναν κόσμο πέρα από αυτόν που μόνο οι εραστές μπορούν να δουν με τα μάτια τους από φλογερό πάθος. Είναι οι εκλεκτοί που έχουν παραδοθεί. Κάποτε ήταν σωματίδια φωτός τώρα είναι ο λαμπερός ήλιος. Έχουν αφήσει πίσω τους τον κόσμο των απατηλών παιχνιδιών. Είναι οι προνομιούχοι εραστές που δημιουργούν έναν νέο κόσμο με τα μάτια του φλογερού πάθους τους.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss