Tuesday, January 31, 2023
spot_img

Latest Posts

Πόσο κοστίζει ένας γάμος

Πόσο κοστίζει ο μέσος γάμος;

Πολλά ή όλα τα προϊόντα που παρουσιάζονται εδώ προέρχονται από τους συνεργάτες μας που μας αποζημιώνουν. Αυτό μπορεί να επηρεάσει ποια προϊόντα γράφουμε και πού και πώς εμφανίζεται το προϊόν σε μια σελίδα. Ωστόσο, αυτό δεν επηρεάζει τις αξιολογήσεις μας. Οι απόψεις μας είναι δικές μας. Εδώ είναι μια λίστα με τους συνεργάτες μας και εδώ είναι το πώς βγάζουμε χρήματα.

Το να κάνετε γάμο δεν είναι τόσο απλό όσο το να πείτε “δέχομαι” – και μπορεί να είναι πολύ πιο ακριβό .

Το μέσο κόστος ενός γάμου το 2021 ήταν 28.000 δολάρια (συμπεριλαμβανομένης της τελετής και της δεξίωσης), σύμφωνα με τη μελέτη Real Weddings 2021 του The Knot .

Πόσο κοστίζει ένας γάμος;

Εδώ είναι οι μέσες τιμές των συνηθισμένων εξόδων γάμου, σύμφωνα με τη μελέτη 2021 του The Knot και τον οδηγό κόστους γάμου του WeddingWire :

Η κατανομή του προϋπολογισμού του γάμου σας μπορεί να καταλήξει να μοιάζει διαφορετική. Τουλάχιστον, θα χρειαστείτε άδεια γάμου. Τα τέλη αίτησης ποικίλλουν ανάλογα με την πολιτεία, την κομητεία, την πόλη ή άλλες συνθήκες. Το τυπικό τέλος για την άδεια γάμου είναι 27,50 δολάρια στη Νέα Ορλεάνη, 50 δολάρια στη Βοστώνη και 100 δολάρια στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια.

Ποιος είναι ένας λογικός προϋπολογισμός γάμου;

Ένας λογικός προϋπολογισμός γάμου θα διαφέρει για τον καθένα. Ο μέσος όρος κόστους γάμου 28.000 δολαρίων είναι απότομος. Αλλά να θυμάστε ότι οι μέσοι όροι δεν λένε όλη την ιστορία. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι μπορούν εύκολα να διαστρεβλωθούν.

“Ένας γάμος αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων μπορεί να ανεβάσει τον μέσο όρο χιλιάδων γάμων αξίας 10.000 δολαρίων”, λέει η Jessica Bishop, εμπειρογνώμονας γάμων και ιδρύτρια του Budget Savvy Bride .

Αντιμετωπίστε λοιπόν αυτά τα δεδομένα ως σημείο αναφοράς, όχι ως προσδοκία. Μπορείτε να προσαρμόσετε τον γάμο σας ώστε να ταιριάζει σε έναν μικρότερο προϋπολογισμό. Και δεν χρειάζεται να κάνετε άνοιξη για όλα τα στοιχεία της λίστας. Για παράδειγμα, μπορεί να αποφασίσετε να παραλείψετε τις μπομπονιέρες και να συνδέσετε το smartphone σας σε ένα σύστημα ηχείων αντί να προσλάβετε μια μπάντα ή έναν DJ.

Πώς να προγραμματίσετε έναν γάμο με μικρό προϋπολογισμό

Ακόμα και αν σχεδιάζετε έναν γάμο με όλα τα καμπανάκια και τις σφυρίχτρες, μπορείτε ακόμα να μειώσετε το κόστος με το να είστε ευέλικτοι ως προς ορισμένους παράγοντες:

1. Εξετάστε το ενδεχόμενο αντικατάστασης επαγγελματιών

Το να ζητήσετε από μια ταλαντούχα φίλη να φτιάξει τα μαλλιά σας και να κάνετε μόνοι σας τη διακόσμηση είναι φθηνότερο από το να πληρώσετε για επαγγελματικές υπηρεσίες και premium πακέτα. (Και πιθανότατα δεν χρειάζεται να ανησυχείτε τόσο πολύ για τα φιλοδωρήματα μεταξύ φίλων, ενώ θα θέλατε να δώσετε φιλοδώρημα σε έναν κομμωτή .)

2. Κοιτάξτε σε χώρους στα προάστια

Ο τόπος που παντρεύεστε έχει σημασία, και όχι μόνο για τον τόπο του γάμου. Εάν σκοπεύετε να παντρευτείτε σε μια μεγάλη μητροπολιτική περιοχή, αναμείνατε υψηλότερες τιμές και αυξημένο ανταγωνισμό για χώρους και άλλες υπηρεσίες.

3. Περιορίστε τη λίστα των καλεσμένων

Ορισμένοι χώροι έχουν ελάχιστες και μέγιστες απαιτήσεις καλεσμένων και τιμολογούνται ανάλογα, ενώ οι προμηθευτές ενδέχεται να χρεώνουν ανά άτομο για φαγητό και ποτό. Ο αριθμός των καλεσμένων επηρεάζει τα έξοδα σε όλους τους τομείς, λέει η Deborah Moody, εκτελεστική διευθύντρια της Ένωσης Πιστοποιημένων Επαγγελματικών Συμβούλων Γάμου. Με 10 λιγότερους καλεσμένους στη λίστα σας, επισημαίνει η Moody, θα κόψετε τουλάχιστον ένα τραπέζι: Αυτό σημαίνει 10 καρέκλες, 10 σερβίτσια, 10 μπομπονιέρες και ένα κεντρικό κομμάτι που δεν πληρώνετε. “Κόβοντας τη λίστα των καλεσμένων σας κατά 10 ή 20 άτομα, μπορεί να γλιτώσετε 1.000 δολάρια”, λέει ο Moody.

4. Αναζητήστε μια εποχή εκτός αιχμής

Αυτός ο ηλιόλουστος καλοκαιρινός γάμος πιθανότατα συνοδεύεται από ένα αντιστάθμισμα: την τιμή. Οι χώροι τελετών, οι αίθουσες δεξιώσεων και οι φωτογράφοι είναι γνωστό ότι προσφέρουν χαμηλότερες τιμές κατά τους μήνες εκτός αιχμής, όπως τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο.

5. Μετακινήστε την ξεχωριστή ημέρα

Το Σάββατο είναι η πιο δημοφιλής ημέρα για γάμους και η υψηλή ζήτηση συχνά συνοδεύεται από υψηλότερες τιμές. Ίσως μπορέσετε να εξοικονομήσετε χρήματα προγραμματίζοντας τη μεγάλη σας μέρα σε Κυριακή ή καθημερινή ημέρα – εκτός αν συμπίπτει με κάποια δημοφιλή αργία.

Πριν καταρτίσετε τον προϋπολογισμό σας
Παρακολουθήστε όλες τις δαπάνες σας με μια ματιά για να κατανοήσετε τις τάσεις σας και να εντοπίσετε ευκαιρίες εξοικονόμησης χρημάτων.
ΔΕΊΤΕ ΤΙΣ ΔΑΠΆΝΕΣ ΣΑΣ

Συγκρίνετε τιμές και υπηρεσίες

Αφού επιλέξετε τις υπηρεσίες που θέλετε, ο καλύτερος τρόπος για να εντοπίσετε δίκαιες τιμές και να υπολογίσετε κατά προσέγγιση τον συνολικό λογαριασμό είναι να ρωτήσετε τριγύρω. Μιλήστε με φίλους και συγγενείς που έχουν περάσει πρόσφατα από τη διαδικασία ή συμβουλευτείτε έναν διοργανωτή γάμου. Ζητήστε προσφορές από πολλούς προμηθευτές. Στη συνέχεια, επιλέξτε τις επιλογές που θεωρείτε ότι έχουν την καλύτερη τιμή.

Καθώς ψωνίζετε, δώστε προσοχή στο τι περιλαμβάνεται στις αμοιβές. Ορισμένοι χώροι παρέχουν τραπέζια, καρέκλες, λινά και ηχητικό εξοπλισμό χωρίς επιπλέον κόστος. Άλλοι χρεώνουν επιπλέον ή απαιτούν να νοικιάσετε αυτά τα είδη από εξωτερικές πηγές. Συγκρίνετε τα μήλα με τα μήλα καθώς αξιολογείτε το κόστος.

Διαπραγματευτείτε εάν είναι απαραίτητο

Εάν θεωρήσετε απαραίτητο να διαπραγματευτείτε, κάντε το προσεκτικά και με σεβασμό. “Δεν θέλετε να κοροϊδέψετε έναν επαγγελματία που έχει ορίσει τις τιμές του με τον τρόπο που τις έχει ορίσει για κάποιο λόγο”, λέει ο Bishop. Προσθέτει ότι οι πωλητές που μόλις ξεκινούν τη δραστηριότητά τους συνήθως χρεώνουν λιγότερα από εκείνους με μεγαλύτερη εμπειρία.

Εάν έχετε έναν διοργανωτή γάμου, αυτός ή αυτή θα πρέπει να γνωρίζει τι είναι λογικό και πού να βρείτε περιθώρια, λέει ο Moody. “Αν μπορείτε να βρείτε ένα μέρος όπου μπορούν να κάνουν τόσο το γάμο όσο και τη δεξίωση, τότε θα πρέπει να είναι πρόθυμοι να σας δώσουν μια έκπτωση στην τιμή”, λέει.

Μπορείτε επίσης να μειώσετε τις τιμές από μόνοι σας. Σκεφτείτε να ζητήσετε από τους προμηθευτές να μειώσουν αυτά που περιλαμβάνονται στα πακέτα τους. Για παράδειγμα, ζητήστε από τον φωτογράφο να εργαστεί λίγες ώρες αντί για ολόκληρη την ημέρα ή μάθετε αν ο προμηθευτής μπορεί να περιορίσει τους καλεσμένους σε ένα ή δύο ποτά αντί να προσφέρει ανοιχτό μπαρ.

Προβλέψτε επιπλέον έξοδα

Ακόμη και με προσεκτικό προγραμματισμό, είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν εκπλήξεις. Ο Bishop προτείνει να προβλέψετε ένα 10% περιθώριο στον προϋπολογισμό του γάμου σας για να καλύψετε κρυφές χρεώσεις, υπερβάσεις και πρόσθετα έξοδα, όπως η κοπή της τούρτας και τα έξοδα παράδοσης, οι φόροι και τα φιλοδωρήματα.

Προσθέστε τα όλα

Μην υποκύπτετε στις πιέσεις συγγενών, φίλων, μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή αναφορών δαπανών. Ο προϋπολογισμός του γάμου σας θα πρέπει να ευθυγραμμίζεται με το εισόδημά σας, τα τακτικά έξοδα και άλλους οικονομικούς στόχους.

Μόλις καταρτίσετε έναν προϋπολογισμό , αποφασίσετε το είδος του γάμου που θέλετε και αρχίσετε να συγκρίνετε τα έξοδα, βάλτε τους αριθμούς. Χρησιμοποιήστε την αριθμομηχανή μας για να σας βοηθήσει να υπολογίσετε τι θα ξοδέψετε συνολικά.

Σχετικά με τον συγγραφέα: Lauren Schwahn καλύπτει την καταναλωτική πίστη και το χρέος στο NerdWallet. Το έργο της έχει παρουσιαστεί από το USA Today και το Associated Press. Διαβάστε περισσότερα

Σε μια παρόμοια σημείωση.
25 τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα για έναν γάμο
8 μυστικά για έναν προσιτό γάμο προορισμού
Πώς να αγοράσετε ένα διαμάντι online
Personal Finance Defined: Ο οδηγός για να μεγιστοποιήσετε τα χρήματά σας
Βυθιστείτε ακόμη περισσότερο στα Προσωπικά Οικονομικά

Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα: 22 αποδεδειγμένοι τρόποι

από την Courtney Neidel

Προϋπολογισμός 101: Πώς να προϋπολογίσετε χρήματα

από Bev O’Shea , Lauren Schwahn

Personal Finance Defined: Ο οδηγός για να μεγιστοποιήσετε τα χρήματά σας

του Hal M. Bundrick, CFP®
Αρχική σελίδα NerdWallet
Κάντε όλες τις σωστές χρηματικές κινήσεις
Πιστωτικές κάρτες
Χρηματοοικονομικός σχεδιασμός
Οικονομικά νέα
Μικρές επιχειρήσεις
Κατεβάστε την εφαρμογή

Αποποίηση ευθυνών: Το NerdWallet προσπαθεί να διατηρεί τις πληροφορίες του ακριβείς και ενημερωμένες. Αυτές οι πληροφορίες ενδέχεται να διαφέρουν από αυτές που βλέπετε όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπο ενός χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, ενός παρόχου υπηρεσιών ή ενός συγκεκριμένου προϊόντος. Όλα τα χρηματοοικονομικά προϊόντα, τα προϊόντα αγορών και οι υπηρεσίες παρουσιάζονται χωρίς εγγύηση. Κατά την αξιολόγηση των προσφορών, ανατρέξτε στους Όρους και Προϋποθέσεις του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος. Οι προσφορές που έχουν προεπιλεγεί δεν είναι δεσμευτικές. Εάν διαπιστώσετε ασυμφωνίες με το πιστωτικό σας σκορ ή τις πληροφορίες από την πιστωτική σας αναφορά, παρακαλούμε επικοινωνήστε απευθείας με την TransUnion®.

NerdWallet Compare, Inc. NMLS ID# 1617539

Καλιφόρνια: Καλιφόρνια: Δάνεια χρηματοδοτικών δανειστών που διοργανώνονται σύμφωνα με την άδεια του Τμήματος Οικονομικής Προστασίας και Καινοτομίας για χρηματοδοτικούς δανειστές #60DBO-74812

Ασφαλιστικές υπηρεσίες περιουσίας και ατυχημάτων που προσφέρονται μέσω της NerdWallet Insurance Services, Inc. (άδεια κατοίκου CA με αρ. πρωτ. OK92033) Άδειες περιουσίας και ατυχημάτων

NerdWallet™ | 55 Hawthorne St. – 11th Floor, San Francisco, CA 94105

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss