Tuesday, January 31, 2023
spot_img

Latest Posts

Ποιος πληρώνει για το γάμο

Ποιος πληρώνει για το γάμο, παραδοσιακά;

Εδώ είναι ο πλήρης οδηγός σας για το ποιος πληρώνει τι σε κάθε περίπτωση.

Η Jessie Mooney DiGiovanna είναι συγγραφέας και συντάκτρια με έδρα τη Νέα Υόρκη και εργάζεται στον εκδοτικό κόσμο από το 2014. Προηγουμένως ήταν συντάκτρια χαρακτηριστικών στο Brides.

Ενημερώθηκε στις 09/07/22
Αναθεωρήθηκε από

Lea Stafford, Φωτογραφία κεφαλής

Η Lea Stafford είναι σχεδιάστρια γάμων πολυτελείας με έδρα την Καλιφόρνια.
Οργανωτής γάμων

  • FACEBOOK
  • PINTEREST
  • EMAILSHARE

Νύφη και γαμπρός σε ύφεση

” width=”5831″ height=”3893″ />

Σε αυτό το άρθρο

Η οικογένεια της νύφης Η οικογένεια του γαμπρού Η νύφη
Ο γαμπρός Συχνές ερωτήσεις

Τα όρια του ποιος πληρώνει τι όταν πρόκειται για γάμους στις μέρες μας είναι σίγουρα θολά. Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να πετάξουμε την αποποίηση ευθυνών ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη απόφαση που να ρυθμίζει την οικονομική ευθύνη. Παραδοσιακά, η οικογένεια της νύφης πληρώνει το μεγαλύτερο μέρος του λογαριασμού, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τα σύγχρονα ζευγάρια να ξοδεύουν τις δικές τους οικονομίες για να κάνουν τον γάμο που θέλουν.

“Η κατάρτιση του προϋπολογισμού του γάμου σας είναι ένα από τα πιο σημαντικά και δύσκολα πράγματα που πρέπει να κάνετε, αλλά το να αφιερώσετε χρόνο στην αρχή του σχεδιασμού μπορεί να αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα βοηθήματα στην πορεία”, λέει η Alicia Fritz, ιδιοκτήτρια του A Day in May Events. “Οι συζητήσεις για τον προϋπολογισμό πρέπει να ξεκινούν την ίδια στιγμή που ξεκινούν οι συζητήσεις για τη λίστα καλεσμένων και τον χώρο διεξαγωγής. Τα περισσότερα ζευγάρια δεν κάνουν συσχέτιση μεταξύ του προϋπολογισμού τους και του αριθμού των καλεσμένων τους, αλλά η κατανόηση του “κόστους ανά καλεσμένο” από νωρίς θα σας επιτρέψει να λάβετε αποφάσεις με καλύτερο προϋπολογισμό, ειδικά όταν εξετάζετε προμηθευτές των οποίων οι αμοιβές είναι ανεξάρτητες από τον αριθμό των καλεσμένων”, λέει η ίδια.

Γνωρίστε τον εμπειρογνώμονα

Η Alicia Fritz είναι η ιδιοκτήτρια της A Day in May Events, μιας εταιρείας σχεδιασμού γάμων και εκδηλώσεων με έδρα το Traverse City του Μίσιγκαν.

Είτε πρόκειται για τον δεύτερο γάμο τους είτε θέλουν να ανεξαρτητοποιηθούν από τους γονείς τους, πολλά ζευγάρια επιλέγουν να αναλάβουν όλα τα έξοδα του γάμου μόνοι τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι επίσης πιθανό ότι οι γονείς τους απλώς δεν είναι σε θέση να βοηθήσουν καθόλου. “Περισσότερα ζευγάρια φιλοξενούν τους γάμους τους, ή ένα μέρος της ημέρας, από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια. Για τους πελάτες μας, δεν βλέπω ότι αυτό βασίζεται στον έλεγχο της ημέρας, αλλά μάλλον είναι η επιλογή ή η επιτυχία που είχαν να επενδύσουν περισσότερο σε τομείς ή πτυχές της ημέρας τους που σημαίνουν περισσότερα γι’ αυτούς σε σχέση με τους γονείς τους”, λέει ο Fritz.

Αντί να ακολουθήσετε κατά γράμμα την παράδοση, η τριπλή κατανομή μεταξύ του ζευγαριού και των μελών της οικογένειας είναι μια άλλη σύγχρονη επιλογή σχεδίου πληρωμών που πρέπει να λάβετε υπόψη. Είναι μια σπάνια κατάσταση, αλλά αν αυτό λειτουργεί για όλους, αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος να το κάνετε. Το πιο σημαντικό είναι να βρεθεί μια ισορροπία που να λειτουργεί για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Μετά την απόφαση-ορόσημο του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ το 2015, με την οποία αναγνωρίστηκαν οι γάμοι μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, περισσότερα ζευγάρια ΛΟΑΤΚΙ από ποτέ άλλοτε ανέφεραν ότι είχαν αυξημένη γονική συμμετοχή. Ωστόσο, η πλειονότητα των ΛΟΑΤΚΙ ζευγαριών στις Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να πληρώνουν για τους γάμους τους εξ ολοκλήρου από την τσέπη τους.

Είτε εσείς (ή οι γονείς σας) θέλετε να τηρήσετε την παράδοση είτε απλώς ενδιαφέρεστε να μάθετε την παραδοσιακή κατανομή των εξόδων, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν κάποιες πολύ αυστηρές οριοθετήσεις. Παρακάτω, περιγράφουμε ακριβώς ποιος πρέπει να καλύψει ποια οικονομικά έξοδα, σύμφωνα με τα πανάρχαια έθιμα.

Η οικογένεια της νύφης

Παρόλο που αυτό σπάνια ισχύει στις μέρες μας, έχει ενδιαφέρον να σημειώσουμε όλα τα έξοδα που αναμένονταν από την οικογένεια της νύφης, κάποτε. Σκεφτείτε τα πάντα, από προσκλήσεις και γραφική ύλη (με εξαίρεση τις προσκλήσεις για το δείπνο της πρόβας) μέχρι τα καταλύματα για τις παράνυμφους. Περιλαμβάνονται επίσης προφανή πράγματα όπως το νυφικό, τα αξεσουάρ και τα μαλλιά και το μακιγιάζ. Στις μέρες μας, ίσως μια γλυκιά γιαγιά προσφερθεί να αγοράσει το νυφικό σας ή ίσως το πληρώσετε μόνη σας. Η οικογένεια της νύφης πληρώνει επίσης τα μεγάλα έξοδα, όπως ο διοργανωτής του γάμου, το bachelorette party και τα έξοδα της δεξίωσης της τελετής (μουσική, μπομπονιέρες για τους καλεσμένους, ενοίκια κ.λπ.).

“Ενώ ορισμένα ζευγάρια προτιμούν να τιμούν την παράδοση για το ποια οικογένεια πληρώνει για ορισμένα στοιχεία, ανοίγουμε τη συζήτηση στα ζευγάρια μας χωρίς την πίεση του “ακολουθώ” και τι σημαίνει να ακολουθήσετε την παράδοση για χάρη της παράδοσης σε σχέση με το τι είναι άνετο για την οικογένεια”, λέει η Fritz. “Η φιλοξενία γάμων στη σημερινή εποχή είναι πολύ διαφορετική από ό,τι ήταν όταν καθιερώθηκαν παραδόσεις όπως οι πληρωμές”.

Φροντίστε να προϋπολογίσετε μια εκτίμηση των εξόδων σας σε ένα έγγραφο του Excel/Google. Οι αντίστοιχοι γονείς σας μπορούν στη συνέχεια να δουν το υπολογιστικό φύλλο και να προσφέρουν κάποια υψηλού επιπέδου σχόλια, καθώς και να προσφέρουν εθελοντικά για τα σημεία όπου θα ήθελαν να συνεισφέρουν. (Αυτό είναι επίσης πολύτιμο εάν ο ένας ή και οι δύο γονείς είναι διαζευγμένοι ή άλλα σενάρια όπου μπορεί να εμπλέκονται πολλά μέρη).

Τι πληρώνει παραδοσιακά η οικογένεια της νύφης

Η οικογένεια της νύφης είναι υπεύθυνη για:

– νυφικό (συμπεριλαμβανομένου του πέπλου και τυχόν αξεσουάρ)

– Προσκλήσεις/χαρτοπωλείο/αποθήκευση ημερομηνιών/προγράμματα γάμου

– Μεταφορά/διαμονή για τις παράνυμφους

Η οικογένεια του γαμπρού

Οι γονείς του γαμπρού αναμένεται να πληρώσουν την άδεια γάμου και την αμοιβή του λειτουργού, το δείπνο της πρόβας (συμπεριλαμβανομένου του χώρου, του φαγητού, του ποτού, της διακόσμησης, της ψυχαγωγίας – και ναι, και των προσκλήσεων), καθώς και τη διαμονή/μεταφορά της οικογένειας του γαμπρού και των κουμπάρων. Ο γαμπρός και/ή η οικογένειά του παραδοσιακά σχεδίαζαν και πλήρωναν για το μήνα του μέλιτος, αλλά στις μέρες μας, ο σχεδιασμός και ο προϋπολογισμός είναι γενικά πιο συνεργατικό ς-και ακόμη και χρηματοδοτούμενος από το πλήθος. Ορισμένα ζευγάρια δημιουργούν έναν χώρο στη δεξίωση για να ρίχνουν οι καλεσμένοι τους κάποια χρήματα για διασκέδαση στο “ταμείο του μήνα του μέλιτος”, ενώ άλλα προσθέτουν τα έξοδα του μήνα του μέλιτο ς-από τμήματα αεροπορικών εισιτηρίων μέχρι δραστηριότητες και εμπειρίες του μήνα του μέλιτος- σε ένα διαδικτυακό μητρώο για τον μήνα του μέλιτος.

Μια τάση εξοικονόμησης κόστους: Τα περισσότερα ζευγάρια ζητούν από ένα φίλο ή μέλος της οικογένειας να χειροτονηθεί και να τα παντρέψει, γεγονός που θα μπορούσε να εξοικονομήσει κάποια χρήματα, αν αυτό σας βολεύει.

Η οικογένεια του γαμπρού είναι υπεύθυνη για:

– Άδεια γάμου/αμοιβή ιερέα

– Το μπουκέτο της νύφης, τις μπουτονιέρες και τα κορσάζ.

– Μεταφορά/διαμονή για τους κουμπάρους

– DJ/μπάντα και ποτά/αλκοόλ για τη γαμήλια δεξίωση

Η νύφη

Παραδοσιακά, η νύφη είναι αποκλειστικά υπεύθυνη μόνο για την πληρωμή της γαμήλιας μπάντας του γαμπρού και των γαμήλιων δώρων για τις παρανύμφους της. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά έξοδα γάμου (από τον συντονιστή μέχρι τα λουλούδια και τη διακόσμηση) που συχνά μοιράζονται μεταξύ της νύφης και της οικογένειάς της. Με τη χρηματική συνεισφορά έρχεται ο έλεγχος στον προγραμματισμό του γάμου σας. Καθορίστε ποιος έχει τον τελευταίο λόγο, αντιμετωπίζοντας τις προσδοκίες από την αρχή. “Δεν μπορείτε να υποθέσετε ότι επειδή οι γονείς κάνουν δώρο χρήματα, η οικονομική συνεισφορά δεν συνοδεύεται από κάποια προϋπόθεση”, λέει ο Fritz. “Θα ήταν κρίμα να έχουμε πληγωμένα συναισθήματα ή ανάμεικτα μηνύματα, αν υπήρχε η προσδοκία για “έλεγχο”, αλλά αυτός δεν δόθηκε ποτέ”, προσθέτει.

Μια συμβουλή προς τις υπόλοιπες νύφες: “Αν ορίζετε προϋπολογισμό, τότε ορίστε τον προϋπολογισμό. Μην ορίζετε χαμηλό προϋπολογισμό για να προσπαθήσετε να κάνετε οικονομία σε πράγματα για τα οποία ξέρετε ότι θα ξοδέψετε περισσότερα αργότερα”, λέει η Fritz. “Να είστε ρεαλιστές. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κατά νου την άμεση συσχέτιση μεταξύ του αριθμού των καλεσμένων και της συνολικής δαπάνη ς-όσο περισσότεροι άνθρωποι, τόσο περισσότερο θα κοστίσει ο γάμος. Αυτό δεν ισχύει για κάθε πτυχή, αλλά αν εργάζεστε με έναν προϋπολογισμό, αυτό είναι κάτι που πρέπει να έχετε κατά νου. Μην χρεώνεστε οικειοθελώς για τον γάμο σας. Έχετε ολόκληρη τη ζωή σας μπροστά σας. Γίνετε δημιουργικοί, μπορείτε να κάνετε περισσότερα με λιγότερα!”

Η νύφη είναι υπεύθυνη για:

– Γαμπρού: Η γαμήλια βέρα του γαμπρού

– Δώρα γάμου για τις παρανύμφους, τον γαμπρό και τους γονείς

– Μαλλιά και μακιγιάζ

Ο γαμπρός

Η πρόβλεψη είναι ότι ο γαμπρός αγοράζει το δαχτυλίδι αρραβώνων και τη βέρα της νύφης. Σύμφωνα με την παράδοση, ο γαμπρός είναι επίσης υπεύθυνος για την κάλυψη του κόστους της ενδυμασίας το υ-είτε την αγοράζει είτε τη νοικιάζει- αλλά δεν είναι ασυνήθιστο η οικογένεια του γαμπρού να συνεισφέρει. Τέλος, ο γαμπρός αναμένεται να αναλάβει την πληρωμή τυχόν δώρων προς τους κουμπάρους του και τη νύφη.

Ο γαμπρός είναι υπεύθυνος για:

– Δαχτυλίδι αρραβώνων και βέρα για τη νύφη

– Δώρα γάμου για τους γαμπρούς και τη νύφη

– Μήνας του μέλιτος (εκτός αν το έχει καλύψει η οικογένεια του γαμπρού)

Ποιος πληρώνει τι σε έναν γάμο προορισμού;

Ενώ παραδοσιακά οι γονείς της νύφης θα κάλυπταν τα έξοδα για έναν γάμο προορισμού (παρόμοια με έναν γάμο στην πατρίδα), στις μέρες μας δεν είναι ασυνήθιστο το ζευγάρι να αναλαμβάνει το λογαριασμό ή να μοιράζεται τα έξοδα με τους γονείς του.

Ποιος πληρώνει για έναν δεύτερο γάμο;

Ενώ το ζευγάρι αναμένεται να πληρώσει το λογαριασμό, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι γονείς μπορεί να είναι αρκετά ευγενικοί για να βοηθήσουν στην κάλυψη των εξόδων.

Πηγές του άρθρου

Το Brides εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία για να χρησιμοποιήσει πηγές υψηλής ποιότητας, συμπεριλαμβανομένων μελετών που έχουν αξιολογηθεί από ομοτίμους, για να υποστηρίξει τα γεγονότα μέσα στα άρθρα μας. Διαβάστε τις συντακτικές μας οδηγίες για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς διατηρούμε το περιεχόμενό μας ακριβές, αξιόπιστο και αξιόπιστο.

  1. Gay Wedding Institute: Gay Wedding Institute: Gay Wedding Institute: Gay Wedding Institute: Gay Wedding Institute: Gay Wedding Institute. Γάμοι LGBTQ το 2018: μια έρευνα σε ζευγάρια του ιδίου φύλου και ζευγάρια με ομοφυλοφιλική ταυτότητα.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss