Wednesday, February 1, 2023
spot_img

Latest Posts

Ταξιδέψτε μόνοι και αγαπήστε το: Solo Traveler

Ο απόλυτος ταξιδιωτικός οδηγός για σόλο: Travel Alone & Love It

Το να ταξιδεύετε μόνοι σας προσφέρει πρόσβαση στον κόσμο με τρόπους που άλλες μορφές ταξιδιού δεν προσφέρουν. Αποτελεί έναν απαραίτητο τρόπο ταξιδιού, τουλάχιστον μερικές φορές.

Ωστόσο, δεν είναι φυσικό να το υιοθετούν όλοι. Κάποιοι ανησυχούν για τα ταξίδια μόνοι τους. Υπάρχουν ανησυχίες για τη μοναξιά, την ασφάλεια και άλλα.

Ενώ έχουμε εκατοντάδες άρθρα στον ιστότοπο που αναλύουν λεπτομερώς πώς να ταξιδέψετε μόνοι σας, εδώ, σε ένα μέρος, υπάρχει ο απόλυτος οδηγός για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μόνοι τους. Οι συμβουλές σε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσουν να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.

Θα σας βοηθήσουν να ταξιδέψετε μόνοι σας και να το αγαπήσετε.

γυναίκα που στέκεται στο πάρκο, πώς να σχεδιάσετε ένα σόλο ταξίδι

Πίνακας περιεχομένων

Γιατί θα αγαπήσετε τα σόλο ταξίδια

Όταν ταξιδεύετε μόνοι σας, ταξιδεύετε με τους δικούς σας όρους. Μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε και όποτε θέλετε. Μπορείτε να συνδεθείτε με ανθρώπους αν το επιθυμείτε ή να τους αποφύγετε εντελώς. Αυτά είναι τα προφανή πλεονεκτήματα για να ταξιδεύετε μόνοι σας ως ταξιδιώτες.

Αλλά υπάρχουν πολλά οφέλη από τα σόλο ταξίδια που επηρεάζουν ολόκληρη τη ζωή σας. Η εμπειρία σας ενθαρρύνει να τεντωθείτε και να αναπτυχθείτε ως άτομο. Αποκτάτε αυτοπεποίθηση και γίνεστε καλύτεροι στην επίλυση προβλημάτων. Καταλαβαίνετε καλύτερα τον εαυτό σας, γίνεστε πιο ανεξάρτητοι και γίνεστε ένα πιο ενδιαφέρον άτομο.

Τώρα, ας περάσουμε στον απόλυτο οδηγό για σόλο ταξίδια.

νέος σόλο ταξιδιώτης

Συμβουλές για ταξίδια μόνος: Πώς να αγαπήσετε την εμπειρία του σόλο ταξιδιού

Ας μπούμε στην εμπειρία του να ταξιδεύεις μόνος σου.

Για ορισμένους ανθρώπους, το να απολαμβάνουν ένα σόλο ταξίδι έρχεται φυσικά. Άλλοι πρέπει να δουλέψουν στο πώς να ταξιδεύουν μόνοι τους. Οι περισσότεροι που το κάνουν, το ερωτεύονται. Ακολουθούν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να εξασφαλίσετε μια υπέροχη σόλο περιπέτεια.

 1. Οραματιστείτε το ταξίδι που θέλετε . Αρχίστε να σκέφτεστε τις ευκαιρίες που υπάρχουν όταν ταξιδεύετε μόνοι σας πολύ πριν φύγετε. Είναι ο χρόνος ξεκούρασης που πραγματικά θέλετε; Ενσωματώστε το στο σχέδιο. Επιδιώκετε μια δημιουργική ταξιδιωτική εμπειρία; Ερευνήστε τις ευκαιρίες πριν φύγετε και στη συνέχεια ονειρευτείτε τις μέχρι να φτάσετε εκεί.
 2. Συγκεντρώστε όσο το δυνατόν περισσότερες γνώσεις από πρώτο χέρι μπορείτε πριν φύγετε . Μιλήστε με ανθρώπους που έχουν ήδη πάει στον προορισμό σας. Χρησιμοποιήστε το κοινωνικό σας δίκτυο για να βρείτε ανθρώπους.
 3. Μάθετε να συνομιλείτε με αγνώστους . Η έναρξη συνομιλιών με αγνώστους μπορεί να είναι μια πρόκληση, ειδικά όταν είστε εσωστρεφής όπως εγώ. Ωστόσο, αυτές οι συζητήσεις μπορούν να αλλάξουν το ταξίδι, αν όχι τη ζωή. Υπάρχουν πολλές δεξιότητες που μπορούν να αναπτυχθούν γι’ αυτό και, αυτό που σίγουρα έχω διαπιστώσει, είναι ότι ποτέ δεν είστε πολύ μεγάλοι για να τις μάθετε.
 4. Αξιοποιήστε την εμπειρία των ανθρώπων που συναντάτε . Ως σόλο ταξιδιώτης, θα συναντήσετε περισσότερους ταξιδιώτες και ντόπιους από εκείνους που ταξιδεύουν με σύντροφο. Ρωτήστε έναν ταξιδιώτη για το καλύτερο πράγμα που έχει κάνει μέχρι στιγμής ή έναν ντόπιο για το καλύτερο εστιατόριο-κρυφό διαμάντι της περιοχής. Οι άνθρωποι που θα συναντήσετε και οι συμβουλές που θα σας προσφέρουν θα εμπλουτίσουν σημαντικά το ταξίδι σας.
 5. Να είστε ευέλικτοι . Όταν προκύπτουν προτάσεις ή ευκαιρίες από αυτές τις τυχαίες συναντήσεις, να είστε αρκετά ευέλικτοι ώστε να τις εκμεταλλευτείτε. Υπάρχουν στιγμές που πρέπει να βασιλεύει η ευελιξία και να πετάτε το πρόγραμμα στα σκουπίδια.
 6. Μην κάνετε υπερβολικό προγραμματισμό . Μόνο αν έχετε επιπλέον χρόνο στο πρόγραμμά σας, μπορείτε να περάσετε λίγο περισσότερο από αυτόν στην αγορά, να μείνετε για έναν καφέ σε ένα υπαίθριο καφέ ή να κάνετε εκείνη την εκδρομή στα βουνά που δεν είχατε σκεφτεί.
 7. Να είστε υπομονετικοί. Μπορεί να είναι δύσκολο να φτάσετε μόνοι σας σε μια νέα πόλη. Πάρτε το χρόνο σας. Πάρτε μια μέρα για να χαλαρώσετε, να παρακολουθήσετε τη λειτουργία της πόλης και να εγκατασταθείτε. Διαβάστε Συμβουλές για αυτοπεποίθηση στα ταξίδια σόλο.
 8. Εξερευνήστε την πόλη σε διαφορετικά επίπεδα. Στο Λονδίνο, είναι φυσικό να παίρνετε το μετρό. Ωστόσο, η βόλτα στην κορυφή ενός διώροφου λεωφορείου σας δίνει μια άλλη οπτική της πόλης. Αλλά και πάλι δεν θα θέλατε να χάσετε το μετρό, καθώς είναι μια εμπειρία από μόνη της. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι εξερευνήστε την πόλη με όσο το δυνατόν περισσότερους τρόπους: με τα πόδια, με ποδήλατο, με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Πάρτε ένα ταξί και μιλήστε με τον οδηγό. Νοικιάστε ένα αυτοκίνητο και μάθετε πώς είναι να παρκάρεις ή να οδηγείς στην αντίθετη πλευρά του δρόμου. Κάθε τρόπος μετακίνησης προσφέρει νέες προοπτικές.
 9. Πάρτε μέρος σε τοπικές εκδηλώσεις . Είτε πρόκειται για ένα φεστιβάλ δρόμου είτε για μια αθλητική εκδήλωση, αυτές είναι ευκαιρίες για να έρθετε σε επαφή με τους ντόπιους, προσφέροντας εικόνα της κουλτούρας και, ενδεχομένως, διασκεδαστικές συζητήσεις.
 10. Να είστε προληπτικοί αν δεν είστε σίγουροι για τον εαυτό σας . Ζητήστε βοήθεια. Το να στέκεστε και να δείχνετε ζαλισμένοι δεν θα σας πάει εκεί που θέλετε να πάτε και μπορεί να σας προσέξουν οι λάθος άνθρωποι. Προχωρήστε, χαμογελάστε και ζητήστε βοήθεια. Είναι μία από τις βασικές αρχές για να παραμείνετε ασφαλείς καθώς ταξιδεύετε μόνοι σας.
 11. Φάτε τοπικά! Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την εξερεύνηση της τοπικής κουζίνας. Σας δίνει μια νέα εικόνα για τον πολιτισμό, την ιστορία και τη γεωγραφία του προορισμού σας. Υπάρχει πάντα ένας λόγος, ιστορικός ή γεωγραφικός, για μια συγκεκριμένη κουζίνα που μπορείτε να εξερευνήσετε μέσω των γευστικών σας κάλυκων και του μυαλού σας.
 12. Ψωνίστε από εκεί που ψωνίζουν οι ντόπιοι . Σας αρέσουν οι ανακαινίσεις στο σπίτι; Τότε ένα κατάστημα σιδηρικών σε μια άλλη χώρα θα μπορούσε να είναι αρκετά ενδιαφέρον. Είστε καλοφαγάς; Πηγαίνετε στο παντοπωλείο ή στο δρόμο όπου βρίσκονται όλοι οι ειδικοί πωλητές. Σας αρέσει η μόδα ή η εσωτερική διακόσμηση; Και πάλι, εξερευνήστε (δεν χρειάζεται να αγοράσετε) πού ψωνίζουν οι ντόπιοι.
 13. Γνωρίστε ποιος δρόμος είναι προς τα πάνω . Μελετήστε έναν χάρτη του προορισμού σας. Γνωρίστε τον. Αποκτήστε μια αίσθηση κατεύθυνσης χρησιμοποιώντας σημαντικά ορόσημα, όπως το Central Park στη Νέα Υόρκη ή τον Πύργο CN στο Τορόντο. Αυτό θα σας βοηθήσει να εξερευνήσετε τις πόλεις με χαρά, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Διαβάστε Πώς να πλοηγηθείτε σε μια νέα πόλη μόνοι σας.
 14. Βρείτε ανθρώπους που μοιράζονται το πάθος σας . Είτε πρόκειται για σκάκι είτε για ποίηση είτε για μπάντμιντον είτε για βιβλία, στον προορισμό σας θα υπάρχουν κόμβοι ή ομάδες που μοιράζονται το πάθος σας. Κάντε αναζήτηση στο Google ή βρείτε τους στο meetup.com. Τι υπέροχος τρόπος να συνδυάσετε την αγάπη σας για τα ταξίδια με την αγάπη σας για άλλα πράγματα.
 15. Κάντε ημερήσιες εκδρομές και μαθήματα. Όταν διανθίζετε το ανεξάρτητο ταξίδι σας με ξεναγήσεις στην πόλη, μαθήματα μαγειρικής και άλλα παρόμοια, δημιουργείτε τρόπους για να γνωρίσετε καλύτερα τον προορισμό σας και να περάσετε λίγο κοινωνικό χρόνο.
 16. Προγραμματίστε υπέροχες βραδινές εξόδους . Το γεγονός ότι ταξιδεύετε μόνοι σας δεν σημαίνει ότι πρέπει να μένετε μέσα το βράδυ με ένα βιβλίο. Υπάρχουν πολλές επιλογές για πράγματα που μπορείτε να κάνετε το βράδυ. Αν βρίσκεστε σε μια χώρα όπου δεν μιλάτε τη γλώσσα, η μουσική είναι μια καλή επιλογή. Διαβάστε: Νυχτερινή ασφάλεια για σόλο ταξιδιώτες: 17 συμβουλές και τι να κάνετε τη νύχτα όταν ταξιδεύετε μόνοι σας.

να συμμετέχω σε μια περιήγηση με τα πόδια

Πώς να γνωρίσετε ανθρώπους όταν ταξιδεύετε μόνοι σας

Καθώς ταξιδεύετε μόνοι σας, μπορείτε να έχετε όσο χρόνο θέλετε μόνοι σας. Αλλά αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν είναι ότι μπορείτε να έχετε και πολύ πραγματικά κοινωνικό χρόνο.

Οι ταξιδιωτικές ιστορίες που λέω πιο συχνά είναι για τους ανθρώπους που συναντώ στα ταξίδια μου. Σπάνια είναι το εμβληματικό κτίριο που είδα ή το έκθεμα του μουσείου που παρακολούθησα που μένει έντονα στις αναμνήσεις μου. Είναι οι άνθρωποι που γνώρισα που μου μένουν περισσότερο.

Πώς συνδέεστε λοιπόν με τους ανθρώπους στο ταξίδι σας; Ακολουθούν μερικές συμβουλές.

 1. Χαμογελάστε. Σημαίνει τα ίδια πράγματα σε κάθε γλώσσα. Σημαίνει ότι είστε χαρούμενος, φιλικός, προσιτός, ευγενικός. Ένα χαμόγελο ανοίγει πολλές συζητήσεις.
 2. Μάθετε μερικές λέξεις στην τοπική γλώσσα . Η προσπάθεια να επικοινωνήσετε στην τοπική γλώσσα εκτιμάται πάντα και συχνά ανταποδίδεται με προσπάθεια να επικοινωνήσετε στη δική σας γλώσσα. Δεδομένου ότι τα αγγλικά είναι συχνά η δεύτερη γλώσσα που μαθαίνουν οι άνθρωποι, θα βρείτε πολλούς ντόπιους να θέλουν να συνομιλήσουν μαζί σας.
 3. Πηγαίνετε σε μια τοπική, ανεξάρτητη καφετέρια . Αναζητήστε καφετέριες με μεγάλα κοινόχρηστα τραπέζια ή καφέ μπαρ κατά μήκος της βιτρίνας και καθίστε κοντά σε κάποιον. Συχνά είχα πολύ καλές συζητήσεις με ντόπιους τοποθετώντας τον εαυτό μου με αυτόν τον τρόπο.
 4. Μείνετε σε μέρη που ενθαρρύνουν την κουβέντα. Νομίζω ότι οι ξενώνες και τα B&B είναι τα ιδανικά καταλύματα για όσους ταξιδεύουν μόνοι τους. Με λιγότερους επισκέπτες και τον ιδιοκτήτη συχνά επί τόπου, κοινόχρηστους χώρους και κοινές τραπεζαρίες, προσφέρουν περισσότερες ευκαιρίες για να συνδεθείτε με άλλους.
 5. Διαβάστε ένα βιβλίο που σας κάνει να γελάτε δυνατά. Πάρτε ένα βιβλίο που σας κάνει να γελάτε δυνατά και κρατήστε το έτσι ώστε να βλέπουν οι άλλοι ότι διαβάζετε στα αγγλικά. Αυτό συχνά προσελκύει τους ανθρώπους για μια σύντομη κουβέντα. Στην Αβάνα διάβαζα το Happiness του Will Ferguson και αυτό με έβαλε σε μερικές συζητήσεις.
 6. Δημιουργήστε μια ρουτίνα . Επισκεφθείτε το ίδιο καφέ, τον ίδιο πάγκο με φρούτα ή το ίδιο εστιατόριο κάθε μέρα. Θα γνωρίσετε τους ανθρώπους και θα αρχίσουν να σας προσέχουν. Με αυτόν τον τρόπο γίνονται καινούργιοι φίλοι.
 7. Κάντε ημερήσιες εκδρομές. Στο Παρίσι γνώρισα μια γυναίκα σε μια δωρεάν περιήγηση με τα πόδια. Άρχισε να βρέχει και έτσι κόψαμε και πήγαμε για φαγητό μαζί. Ναι, γνωρίστε ανθρώπους σε περιηγήσεις και μπορεί να καταλήξετε με έναν φίλο για να απολαύσετε ένα γεύμα μαζί ή άλλη μια μέρα εξερεύνησης. Ελέγξτε το Greeters International.
 8. Να είστε περίεργοι. Κάντε ερωτήσεις και οι συζητήσεις ξεκινούν.
 9. Ξεφύγετε από την πεπατημένη. Οι ταξιδιώτες που βρίσκουν ο ένας τον άλλον εκεί που υπάρχουν λίγοι τουρίστες έχουν μεγαλύτερη διάθεση να μιλήσουν ο ένας στον άλλον. Συναντήστε κάποιον σε μια πεζοπορία ή σε ένα συγκεκριμένο μουσείο και ήδη ξέρετε ότι έχετε ένα κοινό ενδιαφέρον.

μάθημα μαγειρικής

Φάτε μόνοι (ή όχι) και απολαύστε το

Αν και πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν το γιατί, το γεγονός παραμένει, το δείπνο μπορεί να είναι μια από τις πιο δύσκολες στιγμές για όσους ταξιδεύουν μόνοι τους. Ακολουθούν μερικές επιλογές.

 1. Γίνετε τακτικός πελάτης. Τρώτε τακτικά στο ίδιο μέρος και θα γίνετε φιλικοί με το προσωπικό. Δεν προτείνω να πηγαίνετε μόνο σε ένα εστιατόριο. Άλλωστε, για να βιώσετε το φαγητό ενός πολιτισμού απαιτείται ποικιλία. Αλλά, αν μπορείτε, πάρτε ένα γεύμα την ημέρα στο ίδιο σημείο και θα βρείτε κάτι περισσότερο από φίλους, θα βρείτε μια ζώνη άνεσης.
 2. Πάρτε το γεύμα σας στο εστιατόριο το μεσημέρι . Τα εστιατόρια που διευθύνονται από διάσημους σεφ είναι μεγάλα αξιοθέατα για κάποιους σόλο ταξιδιώτες. Αν θέλετε να δειπνήσετε σε ένα καλό εστιατόριο, σκεφτείτε να το κάνετε το μεσημέρι. Πρόκειται για τον ίδιο σεφ και την ίδια ποιότητα φαγητού, αλλά είναι συνήθως πιο εύκολο να κάνετε κράτηση, οι τιμές είναι συνήθως χαμηλότερες, τα φώτα είναι υψηλότερα και το πλήθος λιγότερο ρομαντικό.
 3. Φάτε στο μπαρ ή σε ένα κοινό τραπέζι . Το να κάθεστε μόνοι σε ένα τραπέζι δεν αφήνει καμία ευκαιρία σε έναν σόλο ταξιδιώτη να είναι κοινωνικός. Μπορεί επίσης να αισθάνεστε σαν να έχετε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω σας. Έφαγα σε ένα εστιατόριο που είχε μια σειρά από τραπέζια δύο ατόμων στη μέση. Ήταν όλα άδεια εκτός από αυτό στο οποίο κάθισα. Πραγματικά αισθάνθηκα ότι ξεχώριζα ανάμεσα σε όλα τα ζευγάρια και τις τετράδες που κάθονταν στα τραπέζια περιμετρικά. Έχω μάθει να μιλάω δυνατά σε τέτοιες καταστάσεις. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχω μάθει να αναζητώ εστιατόρια που έχουν μεγάλο μπαρ ή κοινά τραπέζια, ώστε να μπορώ να συνομιλώ με άλλους.
 4. Να είστε προφανής . Τοποθετήστε τη φωτογραφική σας μηχανή, τον ταξιδιωτικό σας οδηγό ή τον χάρτη πάνω στο τραπέζι, κάνοντας εμφανές ότι είστε τουρίστας. Μερικοί άνθρωποι ανησυχούν για το αν θα φαίνονται σαν τουρίστες και επομένως θα φαίνονται σαν μάρτυρες. Σε ένα εστιατόριο υπάρχει μια σχετική ασφάλεια. Ναι, θα πρέπει ακόμα να είστε απαιτητικοί στο με ποιον μιλάτε, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις το άτομο θα είναι όχι μόνο ασφαλές αλλά και ενδιαφέρον.
 5. Πάρτε ένα βιβλίο. Αυτό είναι κλασικό. Ένα βιβλίο όχι μόνο θα σας απασχολήσει αλλά και θα σηματοδοτήσει στους άλλους σόλο ότι βρίσκεστε εκεί μόνοι σας. Ίσως να βρείτε και έναν σύντροφο για το γεύμα.
 6. Για πολλές ακόμα ιδέες διαβάστε το βιβλίο Το να τρώτε μόνοι είναι εύκολο όταν ξέρετε πώς.

φωτογραφία, εικόνα, καφές

Τι γίνεται αν δεν σας αρέσουν τα σόλο ταξίδια;

Ας το παραδεχτούμε, δεν αρέσει σε όλους το ίδιο πράγμα. Μερικοί άνθρωποι θα ταξιδέψουν μόνοι τους και, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, δεν θα το απολαύσουν.

Το πρώτο πράγμα που σας προτείνω είναι να κάνετε υπομονή. Δεν πρόκειται να βρείτε το solo travel groove σας την πρώτη μέρα του πρώτου σας ταξιδιού. Θα πρέπει να δώσετε στον εαυτό σας λίγο χρόνο για να εγκατασταθεί στον προορισμό σας και να εφαρμόσετε μερικές από τις πολλές συμβουλές για να ταξιδέψετε μόνοι σας που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Αν, λοιπόν, εξακολουθείτε να μην το αγαπάτε, διαβάστε το “Τι γίνεται αν ταξιδεύετε και δεν το αγαπάτε;” και τις συμβουλές άλλων σόλο ταξιδιωτών στο “Όταν νιώθετε καταβεβλημένοι”: 43 συμβουλές για να ταξιδέψετε μόνοι σας.

οδικές πινακίδες στη Γερμανία

Πηγές για τον προγραμματισμό του σόλο ταξιδιού σας

Ακολουθούν μερικές αναρτήσεις που μπορείτε να εξερευνήσετε για να σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε το καλύτερο σόλο ταξίδι σας.

 1. Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα για ταξίδια.
 2. Πώς να σχεδιάσετε τον προϋπολογισμό του ταξιδιού σας ως σόλο – με οποιοδήποτε προϋπολογισμό.
 3. Οι καλύτεροι προορισμοί για ταξίδια σόλο: Όλοι δοκιμασμένοι από σόλο ταξιδιώτες.
 4. Η λίστα με τις εκδρομές μας για σόλο ταξιδιώτες.
 5. Πηγαίνετε μόνοι σας; Ταξιδιωτική ασφάλεια για σόλο ταξιδιώτες.
 6. Τα καλύτερα καταλύματα για σόλο ταξιδιώτες.
 7. Αισθάνεστε το τσίμπημα; Οι σόλο ταξιδιώτες εξοικονομούν χρήματα στο αεροδρόμιο
 8. Πώς να περάσετε μόνοι σας από ένα αεροδρόμιο
 9. Ελάχιστες συσκευασίες.
 10. Παραδοτέες αποσκευές: Κορυφαίες συμβουλές σχεδιασμού και συσκευασίας.
 11. VPN για ταξίδια: Τι, γιατί και ένας εύκολος οδηγός εγκατάστασης.
 12. Ταξίδι με το αυτοκίνητο μόνος: 10 κορυφαίες συμβουλές για την προετοιμασία

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss