Wednesday, February 1, 2023
spot_img

Latest Posts

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε το Ισραήλ το 2023; | Ανησυχίες για την ασφάλεια | Ταξιδιώτες 🧳

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε το Ισραήλ το 2023; | Ανησυχίες για την ασφάλεια

Το Ισραήλ φιλοξενεί πολλά από τα σημαντικότερα πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία του κόσμου. Το Ισραήλ σχηματίστηκε τον 20ό αιώνα, αλλά η περιοχή βρίσκεται στο σταυροδρόμι της ιστορίας από τους βιβλικούς χρόνους.

Μια επίσκεψη στο Ισραήλ μπορεί να συγκριθεί με ένα ταχύρρυθμο μάθημα αρχαίας και σύγχρονης ιστορίας και μια εκτεταμένη επισκόπηση της εβραϊκής, χριστιανικής και μουσουλμανικής πίστης.

Με εντυπωσιακούς αρχαιολογικούς χώρους, νόστιμο φαγητό και μεσογειακό κλίμα, δεν είναι περίεργο που το Ισραήλ δέχεται πάνω από τεσσεράμισι εκατομμύρια τουρίστες ετησίως.

Φυσικά, ως ένα από τα λίκνα της ανθρωπότητας, το Ισραήλ θα έπρεπε να δέχεται τουλάχιστον διπλάσιο ή και τριπλάσιο αριθμό επισκεπτών από αυτόν που δέχεται – σωστά; Η συγκριτική έλλειψη τουριστών στο Ισραήλ οφείλεται εν μέρει στη συνεχιζόμενη σύγκρουση με την Παλαιστίνη.

Η κάλυψη της κατάστασης στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχει επίσης ακούσια χαρακτηρίσει το Ισραήλ ως μια επικίνδυνη χώρα. Παρά τη φήμη του για τη βία, το Ισραήλ είναι μια σχετικά ασφαλής χώρα για επίσκεψη.

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε το Ισραήλ το 2023;

Άποψη της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ για ένα άρθρο με τίτλο Is Israel Safe (Είναι το Ισραήλ ασφαλές)

Το μεγαλύτερο μέρος του Ισραήλ είναι ασφαλές για επίσκεψη. Εκτός από τις ιδιαίτερα συγκεντρωμένες περιοχές ένοπλων συγκρούσεων και τρομοκρατίας, το Ισραήλ παρουσιάζει σχετικά χαμηλά ποσοστά εγκλημάτων κατά της ιδιοκτησίας και εγκληματικών επιθέσεων σε κατοίκους και τουρίστες σε σύγκριση με άλλες χώρες.

Τα χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας του Ισραήλ οφείλονται εν μέρει στη σύγκρουση 70 και πλέον ετών με την Παλαιστίνη ; όλες οι ένοπλες συγκρούσεις για τα αμφισβητούμενα εδάφη έχουν οδηγήσει σε ένα στρατιωτικοποιημένο κράτος με σύγχρονες τεχνολογίες δημόσιας επιτήρησης.

Η πανταχού παρούσα παρουσία της ασφάλειας και της επιτήρησης σημαίνει ότι οι τουρίστες είναι απίστευτα ασφαλείς μέσα στο Ισραήλ, αρκεί να αποφεύγουν τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη.

Ωστόσο, λόγω της ακραίας φύσης της σύγκρουσης του Ισραήλ με την Παλαιστίνη, συνιστούμε στους τουρίστες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν επισκέπτονται το Ισραήλ. Το Ισραήλ βρίσκεται κοντά σε σοβαρές ένοπλες συγκρούσεις και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οπουδήποτε είναι 100% ασφαλές από τρομοκρατικές επιθέσεις.

Σε γενικές γραμμές, οι τουρίστες θα πρέπει να αποφεύγουν τις αντιπαραθέσεις με τον τοπικό πληθυσμό. Ένα μέτρο προσοχής που θα πρέπει να είναι εύκολο να ασκηθεί, δεδομένου ότι οι Ισραηλινοί είναι φιλικοί προς τους τουρίστες.

Αξίζει επίσης να είστε σε εγρήγορση σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως σταθμούς του μετρό, μουσεία και εμπορικά κέντρα, καθώς η πιθανότητα εγκληματικότητας δεν είναι ποτέ μηδενική.

Εγκληματικότητα στο Ισραήλ

Η κάλυψη του Ισραήλ από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης επικεντρώνεται συχνά στις βίαιες συγκρούσεις και την τρομοκρατία στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη.

Ο έντονος διεθνής έλεγχος της γεωπολιτικής κατάστασης στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη έχει απεικονίσει ακούσια το Ισραήλ ως ένα απροκάλυπτα επικίνδυνο μέρος. Ωστόσο, όπως θα πιστοποιήσουν πολλοί επισκέπτες εβραϊκής και μη εβραϊκής εθνικότητας, το μεγαλύτερο μέρος του Ισραήλ είναι ασφαλές για να το επισκεφθεί κανείς.

Αυτές οι προσωπικές μαρτυρίες υποστηρίζονται από τις πιο πρόσφατες στατιστικές εγκληματικότητας στο Ισραήλ από την Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία αναφέρει ότι η χώρα έχει συνολικό ποσοστό εγκληματικότητας 1,49% ανά 100.000 κατοίκους .

Βίαια εγκλήματα στο Ισραήλ

Ιερουσαλήμ/Ισραήλ, 1 Αυγούστου 2020: Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από την επίσημη κατοικία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, που απεικονίζεται για ένα κομμάτι με τίτλο Is Israel Safe

Ιερουσαλήμ/Ισραήλ, 1 Αυγούστου 2020: Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώνονται μπροστά από την επίσημη κατοικία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου/Alex Eidelman/Shutterstock

Η πιο εμφανής απειλή για τους τουρίστες που επισκέπτονται το Ισραήλ είναι η τρομοκρατία. Σύμφωνα με την OSAC, οι κύριοι τουριστικοί προορισμοί του Ισραήλ, Τελ Αβίβ-Γιάφο και Ιερουσαλήμ, είναι περιοχές υψηλής τρομοκρατικής απειλής .

Ωστόσο, η προειδοποίηση υψηλής απειλής δεν είναι προειδοποίηση υψηλής συχνότητας: Οι τουρίστες που επισκέπτονται το Ισραήλ διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να βιώσουν τρομοκρατική επίθεση, αλλά σπάνια πέφτουν θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στοχεύουν τον ισραηλινό στρατό και συγκεντρώνονται στα αμφισβητούμενα εδάφη της Δυτικής Όχθης, της Γάζας και της χερσονήσου του Σινά.

Οι εμφύλιες ταραχές είναι επίσης συχνές στα αμφισβητούμενα εδάφη του Ισραήλ και συχνά καταλήγουν σε βία. Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας έχουν γενικά καλές πληροφορίες σχετικά με τις αναμενόμενες διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις και εκδίδουν προειδοποιήσεις ασφαλείας προς τους κατοίκους και τους τουρίστες ανάλογα.

Παρόλα αυτά, οι τουρίστες που επισκέπτονται το Ισραήλ θα πρέπει να είναι ενήμεροι για τα τρέχοντα γεγονότα, καθώς η γεωπολιτική κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης μεταβάλλεται συνεχώς. Σε γενικές γραμμές, οι τουρίστες θα πρέπει να αποφεύγουν τις οργανωμένες διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες.

Συνολικά, το Ισραήλ είναι πολύ πιο ασφαλές από ό,τι δείχνει η φήμη του. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, μια χώρα που αναγνωρίζεται διεθνώς ως ασφαλές μέρος για να επισκεφθούν οι τουρίστες, είνα ι-με βάση τους αριθμούς- ένα πιο επικίνδυνο μέρος για να επισκεφθεί κανείς απ’ ό,τι το Ισραήλ.

Παρά τη διεθνή φήμη του για τη βία, το Ισραήλ βιώνει 12 φορές λιγότερα εγκλήματα που σχετίζονται με όπλα από τις ΗΠΑ. Το Ισραήλ αναφέρει επίσης περίπου 20 βίαιες δολοφονίες ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους, δηλαδή λιγότερο από το ήμισυ του ποσοστού των βίαιων δολοφονιών που αναφέρονται στις ΗΠΑ.

Το Ισραήλ παρουσιάζει επίσης πολύ χαμηλότερα ποσοστά εγκλημάτων κατά της ιδιοκτησίας από τις ΗΠΑ. Η πιο πρόσφατη έκθεση του Συμβουλευτικού Συμβουλίου Υπερπόντιας Ασφάλειας (OSAC) του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ σχετικά με την εγκληματικότητα και την ασφάλεια στο Ισραήλ αναφέρει ότι οι υπήκοοι των ΗΠΑ διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατίας όταν επισκέπτονται το Ισραήλ.

Σε γενικές γραμμές, αυτή η αυξημένη απειλή τρομοκρατίας επεκτείνεται πέρα από τους Αμερικανούς σε κάθε τουρίστα που επισκέπτεται έντονα αμφισβητούμενες περιοχές του Ισραήλ. Δηλαδή η έκθεση της OSAC τονίζει τον απρόβλεπτο χαρακτήρα της βίας στο Ισραήλ λόγω των πολύπλοκων γεωπολιτικών εντάσεων με την Παλαιστίνη.

Οι τουρίστες μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες να συναντήσουν ή να υποστούν τρομοκρατική επίθεση αποφεύγοντας τα αμφισβητούμενα εδάφη του Ισραήλ, ιδίως τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη.

Μη βίαια εγκλήματα στο Ισραήλ

Οι τουρίστες που αποφεύγουν τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη όταν επισκέπτονται το Ισραήλ είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν κλοπές οχημάτων ή μικροκλοπές παρά βίαια εγκλήματα . Τα υψηλά φορολογημένα οχήματα αποτελούν ελκυστικούς στόχους για τους εγκληματίες στο Ισραήλ.

Οι Ισραηλινοί τουρίστες με οχήματα θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν σταθμεύουν τα οχήματά τους σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Οι Ισραηλινοί τουρίστες μπορούν να μειώσουν την πιθανότητα διάρρηξης ή κλοπής οχήματος κλειδώνοντας τα οχήματά τους και αποθηκεύοντας με ασφάλεια τα προσωπικά τους τιμαλφή εκτός οπτικού πεδίου.

Οι μικροκλοπές είναι μέτριας συχνότητας σε τουριστικές περιοχές με μεγάλη επισκεψιμότητα, αλλά μπορούν να αποφευχθούν με την επαγρύπνηση και τα ταξίδια σε ομάδες.

Οι τουρίστες θα πρέπει να αποφεύγουν να μεταφέρουν όλα τα έγγραφα ταυτοποίησης και τα πολύτιμα αντικείμενα πάνω τους και να επιλέγουν να ταξιδεύουν στην πόλη μόνο με τα πιο απαραίτητα έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα.

Άλλες ανησυχίες για την ασφάλεια

Οι εγχώριες αστυνομικές δυνάμεις αναφέρουν ότι οι κύριες ανησυχίες τους εντός του Ισραήλ είναι οι οικονομικές απάτες, η απάτη, η εμπορία ανθρώπων, η διακίνηση ναρκωτικών και η εμπορία όπλων.

Από αυτές τις ανησυχίες για την ασφάλεια, οι τουρίστες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά τις απαγωγές και τις απάτες. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία για τις απαγωγές στο Ισραήλ αναφέρουν 3,5 απαγωγές ανά 100.000 άτομα .

Οι απαγωγές μπορούν να συμβούν οπουδήποτε στο Ισραήλ, αλλά είναι συχνές σε περιοχές με έντονες συγκρούσεις, όπως κοντά στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη. Οι απαγωγές είναι επίσης συχνές στα λιμάνια εισόδου. Στο Ισραήλ, όπως και στις περισσότερες χώρες, οι απαγωγές στοχεύουν δυσανάλογα τις γυναίκες.

Οι γυναίκες μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες να πέσουν θύματα απαγωγής οργανώνοντας εκ των προτέρων το ταξίδι τους προς και από τον προορισμό τους με καθιερωμένους, αξιόπιστους ταξιδιωτικούς οδηγούς. Όταν είναι δυνατόν, τα ομαδικά ταξίδια προτιμώνται από τα ατομικά ταξίδια.

Όπως η απαγωγή, έτσι και η απάτη μπορεί να συμβεί οπουδήποτε στο Ισραήλ. Οι απάτες και οι οικονομικές απάτες είναι πιο συχνές σε περιοχές με υψηλή τουριστική κίνηση, όπως η Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Οι τουρίστες θα πρέπει να αποφεύγουν τα καταστήματα χωρίς σαφή σήμανση και να αποφεύγουν συναλλαγές όπου δεν είναι σίγουροι για την ισοτιμία του συναλλάγματος. Οι τουρίστες μπορούν να αποφύγουν καταστάσεις πώλησης με μεγάλη πίεση, ζητώντας ρητά την τιμή των αγαθών.

Οι τουρίστες δεν πρέπει ποτέ να διαφημίζουν πόσα χρήματα έχουν μαζί τους. Το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και όπλων δεν επηρεάζει άμεσα τους τουρίστες που επισκέπτονται το Ισραήλ, αλλά αποτελεί ανησυχία που επηρεάζει τη συνολική ασφάλεια του Ισραήλ.

Τρομοκρατία στο Ισραήλ

Η τρομοκρατία στο Ισραήλ υφίσταται λόγω της επί δεκαετίες στρατιωτικής κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών από τη χώρα. Τα Ηνωμένα Έθνη πρότειναν τη διαίρεση της Παλαιστίνης κατά 60/40 για τη δημιουργία του Ισραήλ.

Το 60% της Παλαιστίνης θα γινόταν Ισραήλ- το υπόλοιπο 40% θα παρέμενε υπό παλαιστινιακό έλεγχο. Ωστόσο, οι διαφωνίες σχετικά με την πρόταση των Ηνωμένων Εθνών οδήγησαν σε ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.

Το Ισραήλ βγήκε θριαμβευτής από την εμπλοκή και επέβαλε στην Παλαιστίνη τη διαίρεση 80/20 των αμφισβητούμενων εδαφών. Αυτή η εδαφική διένεξη είναι η ρίζα των ανησυχιών για την ασφάλεια από την τρομοκρατία και την εμφύλια αναταραχή που επηρεάζουν τους τουρίστες σήμερα.

Η Γάζα και η Δυτική Όχθη είναι οι πιο επικίνδυνες περιοχές του Ισραήλ. Οι τουρίστες αποθαρρύνονται έντονα από το να επισκέπτονται τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, καθώς η φύση των περιοχών αυτών αποκλείει την παρέμβαση των πρεσβειών κατά τη διάρκεια μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Αποφυγή κακών γειτονιών

Το Ισραήλ έχει τρεις περιοχές που όλοι οι τουρίστες πρέπει να αποφεύγουν: Τη Γάζα, τη Δυτική Όχθη και τη χερσόνησο του Σινά.

Γάζα

Η Γάζα, ή η Λωρίδα της Γάζας , είναι περίπου 141 τετραγωνικά μίλια αμφισβητούμενου εδάφους που ελέγχεται από την Παλαιστίνη. Η Γάζα συνορεύει με τη Μεσόγειο Θάλασσα στα βόρεια, την Αίγυπτο στα δυτικά και το Ισραήλ στα νότια και δυτικά.

Η περιοχή γνωστή ως Γάζα έχει καταληφθεί και κυβερνηθεί από διάφορες ομάδες κατά τη διάρκεια της ιστορίας της, συμπεριλαμβανομένων των Αιγυπτίων, των Ελλήνων, των Ρωμαίων και των Εβραίων. Η Γάζα έγινε η έντονα αμφισβητούμενη περιοχή που είναι σήμερα λόγω της κατοχής της από το Ισραήλ μετά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών.

Παρόλο που το Ισραήλ έχει παραχωρήσει τον έλεγχο της Γάζας στην Παλαιστίνη, οι εντάσεις μεταξύ των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων και των παλαιστινιακών στρατιωτικών οργανώσεων παραμένουν υψηλές στην περιοχή.

Η Γάζα μαστίζεται από αέναη δακτυλοδεικτούμενη κατάσταση: Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι η Παλαιστίνη είναι ο επιτιθέμενος και η Παλαιστίνη ισχυρίζεται ότι το Ισραήλ είναι ο επιτιθέμενος.

Όπως και να έχει, οι βίαιες επιθέσεις στη Γάζα σημαίνουν ότι οι τουρίστες θα πρέπει να επανεξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο να επισκεφθούν την περιοχή. Λόγω των ανησυχιών για την ασφάλεια, πολλές χώρες έχουν αντικαταστήσει τους περιορισμούς στα ταξίδια από και προς τη Γάζα.

Για παράδειγμα, απαγορεύεται σε οποιοδήποτε μέλος της κυβέρνησης των ΗΠΑ να πλησιάσει σε απόσταση 7 μιλίων από την οριογραμμή της Γάζας . Οι τουρίστες θα πρέπει να ενημερωθούν από την ταξιδιωτική τους συμβουλευτική επιτροπή για να μάθουν για τους περιορισμούς στα ταξίδια από και προς τη Γάζα.

Δυτική Όχθη

Η Δυτική Όχθη είναι μια περιοχή που έχει περίπου το μέγεθος της πολιτείας του Delaware και ελέγχεται από κοινού από τις παλαιστινιακές και τις ισραηλινές δυνάμεις. Η Δυτική Όχθη συνορεύει με την Ιορδανία στα ανατολικά και το Ισραήλ στα δυτικά, βόρεια και νότια.

Η Δυτική Όχθη φιλοξενεί τόσο παλαιστινιακούς όσο και ισραηλινούς οικισμούς. Η εχθρότητα μεταξύ των παλαιστινιακών και των ισραηλινών οικισμών στη Δυτική Όχθη προέρχεται από τη δεκαετή ένοπλη σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών.

Οι τοπικές εχθρότητες στην περιοχή προκαλούν συχνά βίαια ξεσπάσματα που απειλούν την ασφάλεια των τουριστών. Οι πόλεις Ιερουσαλήμ και Βηθλεέμ βρίσκονται στη Δυτική Όχθη του Ισραήλ. Οι τουρίστες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν επισκέπτονται αυτές τις πόλεις και να τηρούν όλες τις προειδοποιήσεις ασφαλείας που έχουν αναρτηθεί από την ισραηλινή κυβέρνηση.

Κατά τη διάρκεια ήσυχων περιόδων, επιτρέπεται κάποιος τουρισμός στην Ιερουσαλήμ και τη Βηθλεέμ. Όταν επιτρέπεται στους τουρίστες να εισέλθουν σε αυτές τις πόλεις, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς είναι γνωστό ότι η βία μπορεί να ξεσπάσει χωρίς προειδοποίηση.

Όταν ταξιδεύουν στη Βηθλεέμ ή την Ιερουσαλήμ, οι τουρίστες θα πρέπει να τηρούν το πρόγραμμα του ξεναγού τους, να αποφεύγουν μεγάλες συγκεντρώσεις ή διαδηλώσεις και να γνωστοποιούν στον ξεναγό τους οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα.

Επιπλέον, η Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ έχει ιστορικό παρενόχλησης τουριστών. Να είστε προσεκτικοί με τους πωλητές που ασκούν μεγάλη πίεση όταν επισκέπτεστε την Παλιά Πόλη. Εάν είναι δυνατόν, προγραμματίστε τα γεύματά σας εκ των προτέρων ή μιλήστε με τον ταξιδιωτικό σας οδηγό για ασφαλή μέρη για ψώνια.

Το Σινά

Η χερσόνησος του Σινά ανήκει στην Αίγυπτο και συνορεύει με το νοτιοανατολικό τμήμα του Ισραήλ. Παρόλο που το Ισραήλ δεν βρίσκεται σε άμεση σύγκρουση με την Αίγυπτο, η Αίγυπτος είναι ευθυγραμμισμένη με την Παλαιστίνη και βλέπει το έθνος του Ισραήλ ως ανεπιθύμητο αποικιοκράτη.

Οι πολιτικές εντάσεις γύρω από την παλαιστινιακή-ισραηλινή σύγκρουση έχουν επηρεάσει άσχημα τη σχέση του Ισραήλ με την Αίγυπτο. Εάν είναι δυνατόν, οι τουρίστες θα πρέπει να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στα σύνορα μεταξύ του Σινά και του Ισραήλ.

Συχνές ερωτήσεις

Skyline του Τελ Αβίβ όπως φαίνεται από αέρος για ένα κομμάτι με θέμα αν το Ισραήλ είναι ασφαλές ή όχι

Wang An Qi/Shutterstock

Το Ισραήλ είναι μπλεγμένο σε μια πολύπλοκη, βίαιη γεωπολιτική σύγκρουση με την Παλαιστίνη, η οποία συχνά αποτρέπει τους τουρίστες από το να το επισκεφθούν. Ακολουθούν ορισμένες συχνές ερωτήσεις σχετικά με το ταξίδι στο Ισραήλ.

Είναι η Ιερουσαλήμ ασφαλής για τους τουρίστες;

Η Ιερουσαλήμ είναι ασφαλής για τους τουρίστες όταν η ισραηλινή κυβέρνηση δηλώνει ότι είναι ασφαλής. Οι τουρίστες πρέπει να κατανοήσουν ότι η Ιερουσαλήμ είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσει τρομοκρατικές απειλές από ό,τι άλλα μέρη του Ισραήλ, επειδή βρίσκεται στη Δυτική Όχθη, μια περιοχή που υπόκειται σε συχνές συγκρούσεις με πολιτικά, εθνοτικά και θρησκευτικά, κίνητρα.

Τα ταξίδια από και προς την Ιερουσαλήμ περιορίζονται συχνά λόγω της εξελισσόμενης γεωπολιτικής κατάστασης στη Δυτική Όχθη. Σε περιόδους σχετικής ηρεμίας, οι τουρίστες επιτρέπεται να περιφέρονται στους δρόμους της Ιερουσαλήμ με ξεναγό με σχετική εμπιστοσύνη.

Σε περιόδους αυξημένων εντάσεων, τα ταξίδια στην Ιερουσαλήμ περιορίζονται αυστηρά από την ισραηλινή κυβέρνηση. Οι ξεναγοί, οι ντόπιοι ή η πρεσβεία της χώρας σας θα είναι σε θέση να σας ενημερώσουν αν η Ιερουσαλήμ είναι ασφαλής για να την επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Τι πρέπει να αποφύγω στο Ισραήλ;

Υπάρχουν διάφοροι πολιτισμικοί κανόνες στο Ισραήλ που οι τουρίστες θα πρέπει να αποφεύγουν να παραβιάζουν. Εξοικειωθείτε με το κοσέρ φαγητό και αποφύγετε να ζητάτε μη κοσέρ φαγητό στα εστιατόρια.

Οι Ορθόδοξοι και οι Χασιδιστές Εβραίοι τηρούν αυστηρούς ρόλους μεταξύ των δύο φύλων- περιορίστε τις επαφές σας με τους τοπικούς θρησκευτικούς πληθυσμούς, εκτός αν είστε πρόθυμοι να εξοικειωθείτε με τα πολιτιστικά τους πρότυπα. Οι τουρίστες θα πρέπει επίσης να αποφεύγουν να συζητούν πολιτικά θέματα, καθώς είναι πιθανό να οδηγήσουν σε μη φιλικές διαφωνίες.

Είναι ασφαλές να ταξιδέψετε στο Ισραήλ;

Σε γενικές γραμμές, το Ισραήλ είναι ασφαλές για να το επισκεφθείτε. Τα ταξίδια από και προς τις επικίνδυνες περιοχές του Ισραήλ ρυθμίζονται από τον ισραηλινό στρατό και οι τουρίστες θα δυσκολευτούν να επισκεφθούν οποιαδήποτε περιοχή που ο στρατός έχει κρίνει ως μη ασφαλή.

Ποιοι δεν μπορούν να εισέλθουν στο Ισραήλ;

Το Ισραήλ επιτρέπει στους τουρίστες από κάθε χώρα να εισέλθουν στη χώρα, αλλά ορισμένοι τουρίστες θα πρέπει να υποβληθούν σε πρόσθετους ελέγχους ασφαλείας για να τους επιτραπεί η είσοδος στη χώρα. Ορισμένες αντι-ισραηλινές πεποιθήσεις μπορεί να περιορίσουν τα ταξίδια ενός ατόμου προς και εντός του Ισραήλ ή να απαγορεύσουν εντελώς την είσοδο στη χώρα.

Άτομα από αραβικά κράτη είναι πιθανό να χρειαστούν πρόσθετη εκκαθάριση πριν από την είσοδο στο Ισραήλ. Αν και, λίγα αραβικά κράτη αναγνωρίζουν το Ισραήλ ως νόμιμο κράτος και, ως εκ τούτου, είναι απίθανο να το επισκεφθούν.

Τα άτομα με ποινικό μητρώο μπορεί επίσης να δυσκολευτούν να εισέλθουν στο Ισραήλ. Συμβουλευτείτε την πρεσβεία της χώρας σας για να καθορίσετε ποια έγγραφα και ποια άδεια χρειάζεστε για να εισέλθετε στο Ισραήλ.

Τι γλώσσα μιλούν στο Ισραήλ;

Η επίσημη γλώσσα του Ισραήλ είναι τα εβραϊκά, αλλά οι περισσότεροι Ισραηλινοί μιλούν άπταιστα αγγλικά ή γαλλικά, μερικές φορές και τα δύο.

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε το Ισραήλ;

Εν ολίγοις, ναι, το μεγαλύτερο μέρος του Ισραήλ είναι ασφαλές για να το επισκεφθούν οι τουρίστες. Οι τουρίστες ξανασκέφτονται έντονα το ενδεχόμενο να ταξιδέψουν στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη και τα σύνορα μεταξύ του Σινά και του Ισραήλ, καθώς οι περιοχές αυτές είναι γνωστές για υψηλά ποσοστά τρομοκρατίας και εμφύλιων αναταραχών.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss